Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Főételek

Rakott nokedli

Zamat Zamat 2024.08.22.
rakott nokedli ű

A nokedli, szárazkolbász, tarja kedvence a magyar gyomornak, így egyáltalán nem nagy csoda, hogy a rakott nokedli igazi sláger.

Készíthetjük darálthússal pörköltösen, de maradék, vagy füstölt húsokkal is.

Hozzávalók:

  • 1/2 kg liszt
  • 3 tojás
  • mokkáskanálnyi só
  • víz a galuska kavarásához
  • zsiradék a forgatáshoz
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1-2 fokhagyma gerezd
  • evőkanálnyi zsiradék
  • füstölt kolbász ízlés szerint – nagyjából egy szál
  • 20 dkg füstölt tarja – készülhet csak ebből is
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 5 dl tejföl
  • zsiradék a tetejére

Rakott nokedli elkészítése:

Elkészítjük a galuskát. A tojást kikeverjük sóval, kis vízzel, hozzáadjuk a lisztet, s alaposan átdolgozzuk, hogy jó sima legyen.

Ezután sós vízben kifőzzük.

Ha elkészült, akkor leöblítjük, lecsurgatjuk, majd egy kanál zsiradékkal átkeverjük.

Most a vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk.
A szárazkolbászt néhány percre meleg vízbe dobjuk, majd lehúzzuk a bőrét, és szépen felkarikázzuk.

A füstölt húst felcsíkozzuk, vagy kockázzuk.

Egy edényben zsiradékot forrósítunk, majd a kolbászt a tarjával megfuttatjuk rajta. Hozzáadjuk a felaprózott vöröshagymát is.

Egy tepsit, vagy tűzálló tlat kikenünk zsiradékkal, majd a nokedli felét belehelyezzük, elegyengetjük. Ezután mehet bele a kolbászos tarja hagymával egyetemben.

A többi nokedli megy a tetejére, aztán leöntjük a kis sóval jól felkavart tejföllel.

Lereszeljük a sajtot, és megszórjuk vele.

Előmelegített sütőben 180 fokon pirosra pirítjuk.

Gyors étel – ha jól szervezzük a munkát nagyon gyorsan elkészül, és kifejezetten laktató és finom étel.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékegytálételek

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

vöröslencse főzelék
Diétás ételekFőételek

Vöröslencse főzelék

Zamat Zamat 2024.08.22.
paradicsomos káposzta
Főételek

Paradicsomos káposzta hagyományosan

Zamat Zamat 2024.08.18.
rántott töltött paprika
Főételek

Rántott töltött paprika

Zamat Zamat 2024.08.22.
lepcsánka
FőételekhúspótlóLángosokNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptekSós sütemények

Káposzta lepény, káposztás tócsni

Zamat Zamat 2025.04.04.
tökfőzelék fasírttal
FőételekFőzelékOlcsó ételekRetro receptek

Magyaros tökfőzelék

Zamat Zamat 2025.04.25.
sárgarépa főzelék
Főételek

Sárgarépa főzelék

Zamat Zamat 2024.08.22.
vadas mártás
Főételek

Vadas mártás

Zamat Zamat 2024.08.22.
rakott karfiol
EgytálételekFőételekFőzelékhúspótlóKöretek

Csőben sült sajtos, tojásos karfiol

Zamat Zamat 2025.04.01.
majonéz
FőételekhúsvétkarácsonyiNagyi receptjeiRetro receptek

Házi majonéz

Zamat Zamat 2025.04.26.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up