Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
FőzelékKöretekRetro receptek

Pirított savanyú káposzta

Zamat Zamat 2024.09.22.
pirított káposzta

A pirított savanyú káposzta akár önálló ételként, de köretként is megállja a helyét. Igazi őszi-téli finomság, igazi különlegesség.

Hozzávalók:

  • 2 kg. savanyú káposzta
  • 15-20 dkg szalonna
  • 30 dkg füstölt kolbász
  • 3 kanál zsiradék
  • só szükség szerint
  • bors mokkáskanálnyi
  • teáskanálnyi köménymag

Pirított savanyú káposzta elkészítése:

Hogy ne legyen túl savanyú a káposzta, hideg vízben áztatjuk, majd kinyomkodjuk.

Egy közepes, mély tepsit zsiradékkal rendesen kikenünk, majd rászórjuk a kinyomkodott káposztát.

Előmelegítjük a sütőt 190-200 fokra.

Megkóstoljuk a káposztát, ha sótlannak érezzük, akkor kicsit besózzuk, s ilyenkor borsozzuk, ekkor szórjuk rá a köménymagot is.
A szalonnára rászórjuk a karikára vágott kolbászt, tetejére pedig a szeletekre vágott szalonnát sorjázzuk.

A sütőben pirulásig sütjük, majd alányúlva megforgatjuk, és pirítunk még rajta.

Különlegesen finom.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékretro recepteksavanyú káposzta

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

gyümölcskenyér
Édes süteményekRetro receptekSütemények

Banánkenyér – az amerikai alapsüti

Zamat Zamat 2025.03.12.
kocsonya
EgytálételekHúsételekHúslevesekkarácsonyiRetro receptek

Klasszikus kocsonya, ahogy a régiek készítették

Zamat Zamat 2024.11.25.
lekváros piskóta
Édes süteményekRetro receptekSütemények

Terka szelet – dió-lekvár-kókusz egyveleg

Zamat Zamat 2025.03.14.
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Döbrögi batyuja

Zamat Zamat 2025.03.04.
sült kacsa
HúsételekkarácsonyiRetro receptek

Kacsasütés egészben, így tökéletes lesz

Zamat Zamat 2024.12.04.
lepény
Édes süteményekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptekSütemények

Szegedi túrós lepény

Zamat Zamat 2025.05.15.
mézes krémes
Édes süteményekhúsvétkarácsonyiNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Csányi mézes

Zamat Zamat 2025.04.20.
panna cotta
DesszertekRetro receptek

Csodálatos panna cotta

Zamat Zamat 2024.11.28.
császármorzsa
Édes süteményekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptek

Császármorzsa – smarni recept

Zamat Zamat 2024.10.05.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up