Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
FőzelékKöretekRetro receptek

Párolt savanyú káposzta

Zamat Zamat 2025.05.06.
pirított káposzta

A párolt savanyú káposzta kiváló köret sült húsok mellé, sült kolbász, hurka, oldalas, bármilyen zsírosabb hús tökéletes kísérője.

Hozzávalók:

  • 1 kg apró savanyú káposzta
  • 1 db szép, nagy fej vöröshagyma
  • 3-4 evőkanál zsiradék
  • 1-2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál köménymag őrölten vagy egészben
  • 1 kávéskanál őrölt bors, vagy egész
  • kis víz a pároláshoz

Párolt savanyú káposzta elkészítése:

A savanyú káposztát – ha szükséges – átmossuk, majd a vöröshagymát apróra kockázzuk.

A vöröshagymát ezután egy kanálnyi zsiradékon megpirítjuk, majd rászórjuk a cukrot, és egy kicsit megpirítjuk. Ne nagyon, nehogy keserű legyen.
Ezután a kinyomkodott savanyúkáposztát rászórjuk, mehet bele a köménymag, a bors, majd egy kis vízzel kb. félórát pároljuk lefedve. Ha szükséges, akkor sózzuk.
Párolás közben figyeljünk rá, néha kavargassuk, hisz a benne lévő cukor miatt könnyebben lekaphat.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékfőzelékekköretekretro receptek

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

hurka
EgytálételekFőételekHúslevesekRetro receptek

Ha így sütöd a hurkát, biztos nem robban szét!

Zamat Zamat 2024.11.23.
tejszínhab
Nagyi receptjeiRetro receptek

Ha tökéletes tejszínhabot szeretnél

Zamat Zamat 2025.01.09.
főtt tojás
Nagyi receptjeiRetro receptek

Hogy lesz lágy a tojás, mennyit főzzük, ha keményre van szükség?

Zamat Zamat 2025.03.05.
babfőzelék
FőzelékNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptek

Fejtettbab főzelék

Zamat Zamat 2025.05.05.
sertéspörkölt
FőételekHúsételekRetro receptek

Hagyományos sertéspörkölt recept

Zamat Zamat 2024.10.17.
aranygaluska
Édes süteményekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptekSütemények

Töltött aranygaluska

Zamat Zamat 2025.04.28.
mogyorós süti
Édes süteményekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptekSütemények

Kanonoklepény – az egyszerűség kedvéért

Zamat Zamat 2025.02.28.
nudli
EgytálételekhúspótlóNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptek

Piskura szaftosan

Zamat Zamat 2025.04.04.
töltött paprika recept
EgytálételekFőzelékHúsételekRetro receptek

Retro töltött paprika recept

Zamat Zamat 2024.07.23.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up