A párolt savanyú káposzta kiváló köret sült húsok mellé, sült kolbász, hurka, oldalas, bármilyen zsírosabb hús tökéletes kísérője.
Hozzávalók:
- 1 kg apró savanyú káposzta
- 1 db szép, nagy fej vöröshagyma
- 3-4 evőkanál zsiradék
- 1-2 evőkanál cukor
- 1 teáskanál köménymag őrölten vagy egészben
- 1 kávéskanál őrölt bors, vagy egész
- kis víz a pároláshoz
Párolt savanyú káposzta elkészítése:
A savanyú káposztát – ha szükséges – átmossuk, majd a vöröshagymát apróra kockázzuk.
A vöröshagymát ezután egy kanálnyi zsiradékon megpirítjuk, majd rászórjuk a cukrot, és egy kicsit megpirítjuk. Ne nagyon, nehogy keserű legyen.
Ezután a kinyomkodott savanyúkáposztát rászórjuk, mehet bele a köménymag, a bors, majd egy kis vízzel kb. félórát pároljuk lefedve. Ha szükséges, akkor sózzuk.
Párolás közben figyeljünk rá, néha kavargassuk, hisz a benne lévő cukor miatt könnyebben lekaphat.