A paradicsomos káposztafőzelék viszonylag ritkán készített fogásunk, pedig rendkívül egészséges, olcsó, és alacsony kalória tartalmú.
Hozzávalók:
- Nagyjából 1 kilós édeskáposzta
- kanálnyi zsiradék
- só ízlés szerint
- 1/2 liter paradicsomlé, vagy 1 sűrített paradicsom
- 1 kanálnyi kristálycukor
- 1 kis vöröshagyma
- mokkáskanálnyi fűszerpaprika
- pici bors
Paradicsomos káposztafőzelék elkészítése:
A káposzta külső levelét leszedjük, leöblítjük, félbevágjuk, majd vékonyan felszeleteljük.
Kevés vízben és zsiradékkal, sózva – fedő alatt üvegesre pároljuk.
Ráöntünk legalább fél liter paradicsomlevet, vagy egy közepes sűrített paradicsomkonzervet vízzel felkavarva.
Hozzáadunk jó egy pohárnyi vizet, és jó puhára megfőzzük. Adhatunk hozzá pici cukrot és borsot – finomabb lesz az íze.
Míg fő vöröshagymát tisztítunk, apróra vágjuk, majd zsiradékon megfuttatunk lisztet – két kanál elegendő lesz, mikor picit pirul, akkor beledobjuk a hagymát, majd lehúzzuk, belekeverünk egy kis fűszerpaprikát, aztán berántjuk az ételt.
Van, aki köménymagot is rak bele.