A paradicsommártás zelleresen különösen finom mártogatós húsokhoz. Parányi édeskés, erőteljesebb zelleres íz jellemzi.
Hozzávalók:
- 6 dkg zsiradék
- 1 üveg 30 dekás paradicsom konzerv, vagy 2 db. 15 dkg-os
- 1 db kisebb vöröshagyma
- 2 evőkanál cukor
- 1 mokkáskanál só
- 1-2 szál zellerzöld (szár nélkül)
Paradicsommártás zelleresen elkészítése:
A lisztet a zsiradékon szép világosra pirítjuk, majd a sűrített paradicsom nagyjából felét hozzákavarjuk, kicsit pirítjuk még vele, majd mehet bele a többi is, jó sima legyen.
Vízzel felengedjük, hogy krémes állaga legyen.
Sózzuk, cukrozzuk, majd a vöröshagymát egészben megtisztítva beledobjuk.
A zeller leveleit jó apróra vágjuk, és az mártásba dobjuk. Alacsony hőfokon főzzük, néha megkavarjuk.
Nagyon finom főtt húsokhoz.