A paprikás krumpli nokedlivel egy igazi egytálétel, főleg ha kolbászt, vagy virslit is főzünk bele. Készíthetjük csípősen is.
Hozzávalók:
- 2-3 szelet húsos szalonna
- 1,2 kg burgonya
- 1 nagy, vagy két közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tv paprika – akár csípős is lehet
- 1 kisebb paradicsom
- őrölt köménymag késhegynyi
- só
- bors ízlés szerint
- 1/4 kg házi füstölt kolbász
- 2-3 tojás
- 15 dkg liszt
Paprikás krumpli nokedlivel elkészítése:
Egy lábasban a felkockázott szalonnát kisütjük, majd a megtisztított, leöblített, felaprózott vöröshagymát, fokhagymát megdinszteljük benne.
Most lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a fűszerpaprikát, hozzáadjuk az apróra vágott zöldpaprikát, paraidomot, és lepirítjuk zsírjára, mintha lecsót készítenénk.
Közben megmossuk a burgonyát, megtisztítjuk, leöblítjük, majd hasábra vágjuk, s a lecsós hagymához adjuk.
Ezután belerakjuk a burgonyát, átkeverjük a masszával, hogy mindenütt érje.
Majd felöntjük vízzel, hogy ellepje – hisz most nokedlit is főzünk bele.
Kolbászt a legvégén rakjuk bele. Lehúzzuk a bőrét és felszeleteljük. Van, aki előtte a kolbászszeleteket kicsit meg is pirítja, de enélkül is kitűnő (és puhább)
A végén, mikor már minden kész benne, akkor a nokedlit beleszaggatjuk.