Pandúr leves – nagyon ütős…!

A pandúr leves egy régi, tartalmas előétel, mely szinte már egytálételnek is elmenne, hisz rendkívül tartalmas, hússal, zöldséggel tele.

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús
  • 60 dkg sertésvelő
  • 4-5 sárgarépa
  • 3-4 petrezselyemgyökér
  • 1/2 zeller
  • 1 közepes karalábé
  • néhány levél káposzta
  • 60-70 dkg csiperke gomba
  • 40 dkg zöldbab
  • néhány gerezd fokhagyma
  • 3 fej vöröshagyma
  • néhány zöldpaprika
  • 2 fakanál zsír
  • 3 mokkáskanál őrölt bors
  • 4-5 babérlevél
  • 1 lapos evőkanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál só
  • esetleg egy-két leveskocka
  • 4 dl tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • 3-4 evőkanál liszt

Pandúr leves elkészítése:

A húst felkockázzuk, a hagymát apróra vágjuk, minden zöldséget megtisztítunk, és feldarabolunk.

Egy nagy fazékban a zsírt megolvasztjuk, beledobjuk a felkockázott húst, és addig pirítjuk, míg kifehéredik. Rászórjuk a paprikát, hozzáadjuk a hagymát, majd felöntjük 2-3 liter vízzel.
Takarékon felfőzzük.

Ha már majdnem jó a hús, akkor beledobjuk a babérlevelet, a borsot, sót, a gombát, és főzzük még kb. félórát.

Ekkor megy bele a zöldség, mindent, szépen egymás után belekavarunk.

A velőt előkészítjük, hártyákat leszedjük róla, és azt is belekeverjük óvatosan a levesbe.

Ha már ez is megfőtt pár perc alatt, akkor a tejfölből elkészítjük egy pici liszttel a habarást, hozzáadjuk a mustárt, hogy kicsit savanykás legyen levesünk, és egy kis forró levessel felkeverve hozzáadjuk a többihez. Pár percet melegítjük csak, és már el is készült.

🍴 Kövess minket a Facebookon!
Nézd meg a legújabb, házias recepteket, amiket mindenki imád! 😍