Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Főételek

Musszaka

Zamat Zamat 2024.08.22.
musszaka

A musszaka a Mediterrán-vidéken és Közel-Keleten ismert és kedvelt zöldség alapú étele, melyben a padlizsán és paradicsom dominál.

Hozzávalók:

  • 1/2 kg padlizsán
  • 1/2 kg paradicsom
  • só
  • bors frissen őrölve
  • 1/2 kg krumpli
  • 4-5 evőkanálnyi olívaolaj
  • rozmaring egy szállal
  • 2 szép vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 kg darálthús
  • 1 szál kakukkfű
  • 1 szál zsálya
  • pici Cayenne bors
  • 3-4 tojás
  • 1 pohárnyi tej

Musszaka elkészítése:

Egy kisebb tepsit kikenünk olívaolajjal, beszórjuk sóval és frissen őröl borssal, no és a felaprózott rozmaring felével.

Közben a padlizsánt közepesen vékony szeletekre vágtuk és besóztuk, jó negyedórát állni is hagytuk.
A krumplit megmossuk, megtisztítjuk, és felkarikázzuk, majd a krumplit a tepsibe helyezzük – és előmelegített sütőben 200 fokon jó félórát sütjük.

A hagymát szépen megtisztítjuk, majd finomra vágjuk, és 1-2 kanálnyi olívaolajon megpirítjuk.
Ehhez adjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a felaprózott kakukkfüvet, a zsályát, meg a Cayenne borsot.
Kevergetve pirítjuk fehéredésig, majd mikor idáig eljutottunk, akkor a burgonya tetejére borítjuk és elsimítjuk.

A besózott padlizsánt kicsit kinyomkodjuk, aztán egy serpenyőben a zöldség mindkét oldalát olívaolajon megsütjük, de csak 1-2 percig.

A paradicsomokról forrázás után lehúzzuk a bőrét, kettévágjuk őket, a magját kikaparjuk, a maradékot felcakkozzuk.

Ezután a padlizsán egy részét a húsra rakjuk, mehet rá a paradicsomréteg, majd megint a padlizsán.

Berakjuk a sütőbe, és 200 fokon 15 percig sütjük.
Ha félig megsült, akkor megszórjuk sóval-borssal, rozmaringgal.

Ezután a tejjel elkeverjük a tojásokat és az egész tetejére öntjük, majd még 20 percet 200 fokon sütjük.
Mennyei!

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékegytálételek

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

ludaskása
Főételek

Ludaskása – rizottó

Zamat Zamat 2024.08.22.
juhtúrós rakott krumpli
Főételek

Juhtúrós rakott krumpli

Zamat Zamat 2024.08.22.
Töltött paprika.
Főételek

Töltött paprika magyarosan

Zamat Zamat 2024.08.18.
cukkini ropogós
FőételekOlcsó ételek

Cukkini ropogós recept

Zamat Zamat 2024.08.21.
fokhagymamártás
Főételek

Fokhagymamártás – görög-módra

Zamat Zamat 2024.08.21.
paprikás krumpli
Főételek

Paprikás krumpli kolbásszal

Zamat Zamat 2024.08.22.
gombapaprikás
FőételekOlcsó ételek

Gombapaprikás tejfölösen

Zamat Zamat 2024.08.22.
A cukkini főzelék ízesítésében, kinézetében ugyanolyan, mint a tökfőzelék.
Főételek

Cukkini főzelék receptje

Zamat Zamat 2024.07.28.
csángó gulyás
Főételek

Csángó gulyás recept

Zamat Zamat 2024.08.21.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up