Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Főételek

Majonézes krumplisaláta

Zamat Zamat 2024.08.21.
majonézes krumplisaláta

A krumplisalátának két fajtája ismert. A majonézes, és az ecetes. De az az igazság, hogy a majonézen, és eceten kívül más különbség nincs is köztük. És ez így tökéletes.

Ebben a receptben a majonézes változattal ismerkedünk meg.

Hozzávalók:

  • 1 kg szét nem fővő krumpli
  • 1/2 l tejföl
  • 3-4 fej lilahagyma mérettől függően
  • 3 dl majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • őrölt bors ízlés szerint
  • parányi cukor
  • fél citrom
  • só a burgonya sózására, és egy pici bele
  • 1/2 fej zeller kisebb szeletekre vágva, megfőzve

Majonézes krumplisaláta elkészítse:

Ha finomat akarunk enni, és szeretjük persze a zellert, akkor érdemes ezzel az összetevővel kipróbálni, bár az eredeti recept nem tartalmazza.
Nagyon különleges ízt ad a salátának, szinte tökéletessé teszi.

A közepes méretű, egyenletes burgonyát megmossuk, majd egy kis sóval – héjában megfőzzük.
Leöblítjük hideg vízzel, megtisztítjuk, majd ha kihűlt, akkor szépen felkarikázzuk.
A zellert külön tisztítsuk meg, szeleteljük, s főzzük puhára kevés vízben, picurka sóval.

A hagymát megtisztítjuk, s vékony szeletekre vágjuk.

Elkészítjük a mártást.
A majonézt a tejföllel összekeverjük, hozzáadjuk a mustárt, sót, pici cukrot, őrölt borsot, és egy kis citromlevet.

Egy tálba rakjuk a krumplit, majonézt, megszórjuk hagymával, rakunk rá ismét egy kis majonézt, a maradékot majd még a zeller fölé, szórunk rá egy kis zellert.
Most egy fakanállal alulról fölfelé összeforgatjuk az egészet.

Pár órára hűtsük be, úgy az igazi – de túl sokáig nem szabad tartani.
Lehetőleg legkésőbb másnap fogyasszuk el. De addig is – szinte állandóan hűtőben tároljuk.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

Eredeti, tejfölös töltött karalábé, egy kis cukorral, sóval és természetesen petrezselyemzölddel ízesítve.
Főételek

Klasszikus töltött karalábé recept

Zamat Zamat 2024.08.22.
kelkáposzta főzeléket
Főételek

Kelkáposzta főzelék magyarosan

Zamat Zamat 2024.08.21.
rántott parizer
Főételek

Rántott parizer

Zamat Zamat 2024.08.22.
velő
EgytálételekFőételekHúsételekNagyi receptjeiRetro receptek

Csülkös velős pacal nagyevőknek

Zamat Zamat 2025.02.13.
vadas
EgytálételekFőételekhúspótlóNagyi receptjeiOlcsó ételek

Gomba vadasan

Zamat Zamat 2025.04.01.
birkacsorba
Főételek

Birkacsorba – berbécs csorba

Zamat Zamat 2024.08.21.
chilis bab
EgytálételekFőételek

Mexikói chilis bab recept

Zamat Zamat 2024.11.10.
Kolozsvári rakott káposzta
Főételek

Kolozsvári rakott káposzta

Zamat Zamat 2024.08.22.
zöldborsófőzelék
Főételek

Klasszikus zöldborsófőzelék

Zamat Zamat 2024.08.21.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up