A párolt lilakáposzta sültek mellé tökéletes. Kacsasült szinte elképzelhetetlen nélküle, de sokan magában is ínycsiklandozónak tartják – nem teljesen véletlenül.
Hozzávalók:
- 1 fej lilakáposzta
- 1 db lila-, vagy vöröshagyma
- 2 mokkáskanál fűszerkömény
- 1 evőkanál cukor
- 1/2 evőkanál 10 %-os ételecet, vagy ízlés szerint
- 1 fakanál zsiradék (sertészsír a legjobb)
- 1 teáskanál só
Párolt lilakáposzta elkészítése:
A káposztát legyaluljuk, vagy vékony laskára vágjuk (könnyen megoldható).
Ezután megsózzuk, állni hagyjuk.
A zsiradékot felhevítjük, a hagymát megtisztítva apró kockára vágjuk, üvegesre pároljuk.
A káposztát kinyomkodjuk, majd a zsiradékhoz adjuk, hozzáadjuk a cukrot, fűszerköményt, és lefedve pároljuk.
Jó félóra alatt készül el, a végén hozzákeverjük még az ecetet, és kész is.