Lángostészta tejföllel készítve

A lángos a magyar konyha egyik legkedveltebb, klasszikus finomsága. Ebben a változatban a tejföl nemcsak a feltét, hanem a tészta része is, amitől különösen puha és ízletes lesz.

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 30 dkg rétesliszt
  • 1 dl tejföl
  • csipetnyi cukor
  • 1 evőkanál olaj vagy Rama margarin
  • 1 tojás sárgája (elhagyható)
  • 2 dkg élesztő
  • (késhegynyi kurkuma – szép sárga színért, elhagyható)
  • zsiradék a sütéshez

Tejfölös lángostészta elkészítése:

Az élesztőt a meglangyosított, cukros tejfölben felfuttatjuk. A burgonyát héjában megfőzzük, áttörjük, majd a liszttel, tojássárgájával és a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk.

Hozzáadjuk az olajat (vagy margarint), majd a sót, és alaposan kidagasztjuk a tésztát. (Ha egy egész tojást is adunk hozzá, kevesebb olajat szív magába sütéskor.)

Konyharuhával letakarva kb. 1 órán át kelesztjük.A megkelt tésztát lisztezett deszkán kisujjnyi vastagra nyújtjuk, a kívánt formára szaggatjuk, és újra rövid ideig pihentetjük.

Forró olajban aranybarnára sütjük, majd tetszés szerint fokhagymásan, tejfölösen, sajttal vagy akár magában fogyasztjuk.

    🍴 Kövess minket a Facebookon!
    Nézd meg a legújabb, házias recepteket, amiket mindenki imád! 😍