A lángos a magyar konyha egyik legkedveltebb, klasszikus finomsága. Ebben a változatban a tejföl nemcsak a feltét, hanem a tészta része is, amitől különösen puha és ízletes lesz.
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 30 dkg rétesliszt
- 1 dl tejföl
- csipetnyi cukor
- 1 evőkanál olaj vagy Rama margarin
- 1 tojás sárgája (elhagyható)
- 2 dkg élesztő
- só
- (késhegynyi kurkuma – szép sárga színért, elhagyható)
- zsiradék a sütéshez
Tejfölös lángostészta elkészítése:
Az élesztőt a meglangyosított, cukros tejfölben felfuttatjuk. A burgonyát héjában megfőzzük, áttörjük, majd a liszttel, tojássárgájával és a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk.
Hozzáadjuk az olajat (vagy margarint), majd a sót, és alaposan kidagasztjuk a tésztát. (Ha egy egész tojást is adunk hozzá, kevesebb olajat szív magába sütéskor.)
Konyharuhával letakarva kb. 1 órán át kelesztjük.A megkelt tésztát lisztezett deszkán kisujjnyi vastagra nyújtjuk, a kívánt formára szaggatjuk, és újra rövid ideig pihentetjük.
Forró olajban aranybarnára sütjük, majd tetszés szerint fokhagymásan, tejfölösen, sajttal vagy akár magában fogyasztjuk.
🍴 Kövess minket a Facebookon!
Nézd meg a legújabb, házias recepteket, amiket mindenki imád! 😍