Különleges gyöngytyúk leves

Régen gyakran főztek gyöngytyúk levest, bár kevésbé mutatós húsa, mint a tyúké, ám íze kárpótol.

Hozzávalók:

  • 2 db gyöngytyúk (kisebb, mint a házityúk)
  • 4-5 db sárgarépa
  • 3-4 petrezselyem zöld
  • 1 db zeller
  • 1 db közepes karalábé
  • 1 db vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • néhány szál petrezselyem zöld
  • 10 szemes bors
  • 1 evőkanál só

Gyöngytyúk leves elkészítése:

A gyöngytyúkot feldaraboljuk, fazékba rakjuk, majd felöntjük vízzel.
Felöntjük vízzel, felrakjuk főni.
Ha már forrna, akkor levesszük takarékra, és fedő alatt főzzük, de egy kis rést hagyjunk neki.

A zöldséget megtisztítjuk feldaraboljuk.

Majd ha a hús félfővésében van, akkor bezöldségeljük, és jó lassan főzzük tovább, akár még 3-4-5 órát is főhet, a lényeg hogy csendesen.

Ha a hús már megpuhult, akkor megkóstoljuk, utánafűszerezzük.

A végén kiszedjük a húst és a zöldségeket egy tálba, a levest pedig pár perc pihenő után leszűrjük, majd levestésztát főzünk.

🍴 Kövess minket a Facebookon!
Nézd meg a legújabb, házias recepteket, amiket mindenki imád! 😍