A csokoládés fatörzsnek sok rajongója van, ez egy vaníliás-mascarpone-s változat, nem megvetendő ez a süti sem.
Hozzávalók:
- 6 kanál liszt
6 kanál cukor
6 db tojás
Krémhez:
- 1/2 liter habtejszín 30 %-os
- 1/4 kg mascarpone
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2-3 evőkanál porcukor
- színes tortadara a tetejére
Nyírfa fatörzs elkészítése:
A piskótát nagy gáztepsiben megsütjük szokott módon 180 fokon, sütőpapíron, majd mikor megsült, akkor sütőpapírt lehúzzuk, porcukrozott felületre rakjuk, feltekerjük, hagyjuk meghűlni.
Elkészítjük a krémet.
A leghűtött tejszínt felverjük, hozzáadjuk a vaníliát a cukrot, majd a mascarponét is apránként, lazán belekeverjük.
A tésztát kiterítjük, megtöltjük a krém több mint felével. Egy darabot levágunk belőle ferdén, majd a tészta oldalához tapasztjuk krémmel.
Ezután pedig a maradék krémmel bevonjuk az egészet, és megszórjuk színes tortadarával, díszítjük kedvünk szerint.