Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
LevesekNagyi receptjeiRetro receptek

Csodálatos hajdúsági orjaleves

Zamat Zamat 2025.02.03.
orjaleves

Az orjaleves egykor a disznótorok egyik fő fogása volt, mára inkább ünnepli első fogás. Nem véletlen, hisz rendkívül finom.

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csontos tarja
  • 1 tarja, vagy karaj húsos csont
  • 4-5 sárgarépa
  • 3-4 petrezselyem gyökér
  • 1 közepes zeller
  • 1 közepes karalábé
  • 1 vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 10 szem bors
  • 1 mokkáskanál reszelt szerecsendió
  • 1 evőkanál só
  • néhány levél petrezselyemzöld

Orjaleves elkészítése:

Az orját a húsos csonttal együtt felrakjuk főni. Annyi vizet rakjunk rá, ami teljesen elfedi.
Mikor felforrt, akkor leszedjük a habját, és a tűzhelyet takarékra állítjuk.
Mehet bele a bors és a só is.

Míg fő, addig megtisztítjuk a zöldséget, megmossuk, daraboljuk. Nem kell kockára, vagy karikára vágni.
1-2 óra alatt nagyon lassan készre főzzük.

Ha már majdnem puha a hús, akkor hozzáadjuk a zöldségeket.
Ha megfőtt a leves, akkor a zöldséget és csontot, húst kiszedjük belőle, majd magát a levest átszűrjük, hogy szép tiszta legyen.
Előtte hagyjuk egy kicsit állni, könnyebb dolgunk lesz

Pótoljunk annyi vizet, amennyit elfőtt, hozzáadjuk a szerecsendiót, a petrezselyemzöldet egészben, és készre főzzük pár perc alatt.

A tésztát lehetőleg külön főzzük hozzá. Régen csigatésztával készítették, de persze mindenféle levestésztával kiváló.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékdisznóvágáshúslevesekretro receptek

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

briós
karácsonyiRetro receptekSütemények

Karácsonyi briós recept

Zamat Zamat 2024.11.23.
Cigánypörkölt recept
HúsételekRetro receptek

Csodálatos cigánypörkölt recept

Zamat Zamat 2024.08.02.
hájas tészta
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptek

Nagymama hájas tészta receptje

Zamat Zamat 2024.10.12.
kalács
Édes süteményekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptek

Másnap is puha, foszlós kalácstészta receptje

Zamat Zamat 2025.02.13.
hófehérke krémes
Retro receptekSütemények

Hófehérke omlós krémes

Zamat Zamat 2024.11.27.
lebbencsleves
LevesekOlcsó ételekRetro receptek

Egyszerű lebbencsleves recept

Zamat Zamat 2024.11.18.
gölödin leves
LevesekNagyi receptjeiRetro receptek

Gölödin leves hagyományosan

Zamat Zamat 2025.01.13.
Zöldborsókrémleves
Levesek

Zöldborsókrémleves tejszínnel

Zamat Zamat 2024.08.14.
mogyorós süti
Édes süteményekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptekSütemények

Kanonoklepény – az egyszerűség kedvéért

Zamat Zamat 2025.02.28.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up