Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Főételek

Kolozsvári rakott káposzta

Zamat Zamat 2024.08.22.
Kolozsvári rakott káposzta

A kolozsvári rakott káposzta szintén egytálételnek számít. Hisz zöldség, hús tökéletes arányú találkozásáról van – tejföllel nyakonöntve.

Hozzávalók:

  • 1,5 kg savanyú káposzta
  • 70 dkg darált sertéshús
  • 1 szép fej vöröshagyma
  • 1 mokkáskanálnyi bors
  • 25 dkg rizs
  • 5-6 dl tejföl
  • 1 szép szál füstölt szárazkolbász
  • 40 dkg füstölt oldalas
  • néhány szelet karaj
  • esetleg baromficomb néhány
  • 1-2 kanálnyi zsiradék
  • só

Kolozsvári rakott káposzta elkészítése:

Ha nem erdélyi savanyú káposztánk van, akkor használjunk egy kis kaprot az ízesítésnél. Minden sor savanyúkáposztát kicsit átszórunk apróra vágott kaporral.

Egy edényben zsiradékot hevítünk, majd az aprókáposztát megpirítjuk benne.

A húst átlagos méretű kockákra daraboljuk.

A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd zsiradékban megpirítjuk. Ez alkalommal nem üvegesre, hanem kicsit rózsaszínesre.

Ekkor belerakjuk a darált húst, és lepirítjuk.
Megfűszerezzük kedvünk szerint.

A rizst forró zsiradékban megfuttatjuk, aztán felengedjük vízzel, ízesítjük sóval-borssal, majd megfőzzük.

Az oldalast külön megpároljuk, mellette lehet – ha rakunk az ételbe – a baromfihús is.
A végén egy kis zsiradékon ezeket megpirítjuk.

Egy tepsit előveszünk, és kikenjük zsírral.

Alulra a káposzta kerül, megszórjuk friss kaporral, aztán mehet rá a rizs, a megpörkölt hús, a felvágott kolbászkarikák, a feladarabolt oldalas. Kicsit meglocsoljuk tejföllel, majd kezdjük előlről. Közé rakjuk a megpirított húsokat is természetesen. A lényeg, hogy a tetejére káposzta kerüljön.

Tetejét sóval kikevert tejföllel megöntözzük.

Előmelegített sütőben szép pirosasra sütjük jó fél óra alatt 180-200 fokon.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékegytálételek

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

bolognai
FőételekHúsételek

Klasszikus bolognai spagetti recept

Zamat Zamat 2024.10.17.
kaporszósz
Főételek

Kaporszósz, vagy mártogatós recept

Zamat Zamat 2024.08.21.
lasagne
EgytálételekFőételekHúsételek

Húsimádó, szaftos lasagne

Zamat Zamat 2024.11.28.
karfiolos pörkölt
Főételek

Karfiolos pörkölt

Zamat Zamat 2024.08.22.
A cukkini főzelék ízesítésében, kinézetében ugyanolyan, mint a tökfőzelék.
Főételek

Cukkini főzelék receptje

Zamat Zamat 2024.07.28.
cukkini fasirt
Diétás ételekFőételek

Cukkini fasírt egyszerűen

Zamat Zamat 2024.08.18.
nokedlis lecsó
EgytálételekFőételekNagyi receptjeiRetro receptek

Lecsós nokedli

Zamat Zamat 2025.02.04.
ricset
Főételek

Ricset – igazi egytálétel

Zamat Zamat 2024.08.22.
nokedli
FőételekKöretekRetro receptek

Bányászgaluska

Zamat Zamat 2025.04.26.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up