Ha valami különlegesre vágysz, akkor a kínai zöldséges tészta kiváló választás. Hirtelen energiapótlásnak sem utolsó, a különleges, zöldséges ízek pedig feldobják a napod.
Hozzávalók:
- 1 szép fej vöröshagyma
- 2 evőkanál nyiradék
- kis darab gyömbér
- 1-2 db csilipaprika
- néhány levél kínai kel
- 1 közepes sárgarépa
- 1/2 csomag (1/4 kg) száraztészta
- só ízlés szerint
- 0,5-1 dl szójaszósz
- 1-2 kanálnyi csiliszósz
Kínai zöldséges tészta elkészítése:
Egy mély serpenyőben, vagy Wokban felforrósítjuk a zsiradékot, és az apróra kockázott vöröshagymát megpirítjuk rajta.
A gyömbért megtisztítjuk, apróra felvágjuk, a chilipaprikát is felaprózzuk, és a hagymával pirítjuk.
A kínai kelt és a sárgarépát vékonyra csíkozzuk, és azt is átpirítjuk a fűszeres hagymával. Néhány perc elég a művelethez.
A tésztát kifőzzük – jó, ha kínait veszünk – leszűrjük.
Ezután a wokban lévő hagymás zöldséghez adagoljuk apránként, és lazán átkeverjük.
Keverés mellett pirítjuk, majd a végén meglocsoljuk a szószokkal, és azzal is összeforgatjuk.
Még melegen tálaljuk.
Készíthetjük egy kis pirított csirkemell csík hozzáadásával is.