A kínai zöldséges pirított tészta különlegesen a magyar szájíznek, viszont a sok zöldség, a szójaszósz olyan emlékezetessé teszi ezt a finomságot, hogy esélyesen rendszeresen készíteni fogjuk.
Ráadásul sok változata ismert, így étkezésünket változatosabbá tehetjük.
Hozzávalók:
- 1/4 kg édeskáposzta
- 1 db sárgarépa
- 1 édes pirospaprik
- néhány szál zöldbab
- és amit szeretünk
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej vöröshagyma, vagy gyöngyhagyma
- 2 evőkanál fekete szójaszós
- 1/4 kg spagetti, vagy más vékony tészta
- só legalább egy teáskanálnyi
- 3-4 evőkanál étolaj
Kínai zöldséges pirított tészta elkészítése:
A káposztát, répát, hagymát, és amilyen zöldséget rakunk még bele – felvágjuk, lehetőleg vékony szeletekre.
A tésztát szokott módon, sós vízben kifőzzük.
Egy mély serpenyőben, vagy wokban felforrósított olajban a zöldséget, és az áttort fokhagymát pároljuk, majd megpirítjuk. Ha már jó, akkor hozzákeverjük a kifőtt, átöblített tésztát, és néhány kanál szójaszósszal elkeverjük.
Pirított csirkével kitűnő.