A karfiolt általában vagy levesnek, rakottasan, esetleg rántva készítjük – főzelékként nem igazán ismert. Érdemes vele megbarátkozni!
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 1-2 burgonya
- 1 kanál zsiradék
- 2 evőkanálnyi liszt
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezdnyi fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors egy késhegynyi
- pici fűszerpaprika
Karfiolfőzelék elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, ha túl hagyok, akkor egy-egy helyen el is vághatjuk, majd annyi sós vízben, ami ellepi – felrakjuk főni.
Megtisztítjuk a krumplit, feldaraboljuk, majd hozzáadjuk a karfiolhoz félfővésnél. Ekkor mehet bele picurka majoránna, bors.
Elkészítjük a rántást, majd apróra vágott vöröshagymát kavarunk bele, majd a kis zúzott fokhagymát is, és meghintjük kevés fűszerpaprikával.
Hideg vízzel felkavarjuk, majd a főzelék levéből kimerünk valamennyit, és a rántást kikeverjük vele.
Utána mehet a többihez, és felforraljuk.