Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
FőételekUncategorized

Káposztafőzelék – édeskáposzta főzelék receptje

Zamat Zamat 2024.08.18.
káposztafőzelék

A káposztafőzelék legtöbbször még zsenge édeskáposztából készül. Ilyenkor még lazább a fej, kisebb a súlya, de már egy főzelékre elég.

Hozzávalók:

  • 80 dkg zsenge káposzta
  • 1-2 kanálnyi zsiradék
  • 2 kanálnyi finomliszt
  • 2 dl tejföl
  • mokkáskanálnyi paprika
  • 1 db közepes hagyma
  • köménymag
  • só
  • pici őrölt bors
  • esetleg kapor – van aki azzal szereti

Káposztafőzelék elkészítése:

A káposzta külső levelét leszedjük, majd felcsíkozzuk az egészet, majd sós vízben félpuhára főzzük. Ekkor kerül bele a köménymag is.

A zsiradékot felhevítjük, majd hozzáadjuk a lisztet, megkeverjük.
Ha már szép zsemleszínű, akkor belekeverjük a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát is, így azzal dinsztelődik.

Ha a hagyma üveges, lehúzzuk a tűzről, és belehintjük a fűszerpaprikát és parányi borsot.

Felengedjük hideg vízzel, elkeverjük, majd hozzákeverjük a tejfölt is.

Besűrítjük vele a főzeléket, majd forrásig, sűrűsödésig melegítjük kavargatva.

Van aki ecetezve szereti, de sokan kaporral kedvelik.

Sült húsokhoz, vagdalthoz kiváló. És mint a kelkáposzta főzelék is, burgonyával dúsítható.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékfőzelékek

Népszerű receptek

zöldborsós rizs
Zöldséges rizottó magyarosan
Köretek Retro receptek
A franciasaláta a zöldségek, alma, uborka, és majonézes öntet tökéletes kavalkádja
Tökéletes franciasaláta recept
Főételek
A rántott cukkini tökéletes nyári falatozni való, és egy kis öntettel is megbolondíthatjuk.
Rántott cukkini recept
Olcsó ételek
Csodálatos édes-savanyú sóskafőzelék, melyet gazdagíthatunk belefőzött tojással is.
Egyszerű sóskafőzelék receptje
Főételek
A francia lecsó, a ratatouille már kinézetében is franciás - elegáns, szinte formatervezett - az íze pedig csodás. Érdemes kipróbálni!
Ratatouille – francia lecsó recept
Főételek
A zöldborsófőzelék staubolva - ha főzelékeket nézzük - a legegyszerűbb elkészítési mód. Ráadásul finom.
Zöldborsófőzelék staubolva – nagyi módra
Nagyi receptjei
A dobos torta egy hatlapos piskóta csokikrémmel töltve, tetején karamellel. Elkészítése babrás, de könnyíthetünk rajta.
Dobos torta háziasan, egyszerűen
Sütemények
A máklepény lényegében kavart tészta. Dúsíthatjuk csokival, gyümölccsel, pudinggal, lekvárral, vagy ami kedvünk tartja.
Máklepény receptje
Sütemények

Hasonló receptek

rumos szilvadzsem
Uncategorized

Rumos szilvadzsem

Zamat Zamat 2024.08.22.
spenótfőzelék
Diétás ételekFőételek

Spenótfőzelék fokhagymásan

Zamat Zamat 2024.08.21.
szalontüdő
EgytálételekFőételekHúsételekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptek

Szalontüdő zsemlegombóccal

Zamat Zamat 2025.02.06.
rántott parizer
Főételek

Rántott parizer

Zamat Zamat 2024.08.22.
édes-savanyú zöldbabfőzelék
Főételek

Édes-savanyú zöldbabfőzelék

Zamat Zamat 2024.08.21.
ludaskása
Főételek

Ludaskása – rizottó

Zamat Zamat 2024.08.22.
Szilvalekvár
Uncategorized

Szilvalekvár a sütőből

Zamat Zamat 2024.08.22.
almaecet
Uncategorized

Almaecet készítése

Zamat Zamat 2024.08.22.
rakott rizs
Főételek

Rakott rizs

Zamat Zamat 2024.08.22.
i
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up