A kaporszósz egy különleges ízű, főtt húsokhoz tökéletes mártogatós, melynek elkészítése rendkívül egyszerű, a végeredmény pedig nagyszerű.
Hozzávalók:
- 1 evőkanálnyi zsiradék
- 2 evőkanálnyi liszt
- 1 csokor zsenge kapor apróra vágva
- 3 dl víz
- 3 evőkanálnyi tejföl – kis poharas
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- parányi cukor, csak hogy kijöjjenek az ízek
Kaporszósz elkészítése:
A rántáshoz a lisztet világos aranybarnára pirítjuk a zsiradékon, majd a nagyon apróra vágott zsenge kaprot rászórjuk.
Átkeverjük, ezután pedig felöntjük langyos vízzel.
Lehetőleg habverővel kevergessük, így szép sima lesz.
Addig kavarjuk, amíg el nem kezd sűrűsödni, és kicsit bugyogni.
Ekkor lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a tejfölt, majd sózzuk, borsozzuk, és picurka cukrot adunk hozzá.