Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
EgytálételekFőételekhúspótlóOlcsó ételekRetro receptek

Hortobágyi slambuc bográcsban

Zamat Zamat 2025.01.06.
slambuc

A hortobágyi slambuc bográcsban készül, pirítani lábasban, fazékban nem lehet. Elvileg 32-szer forgatják a bográcsban, hogy tökéletesen pirult legyen.

Hozzávalók:

  • 1 kg lebbencs tészta
  • 2,5 kg burgonya tisztítva
  • 60 dkg füstölt szalonna
  • szükség szerint só (szalonna sósságától függ)

Hortobágyi slambuc elkészítése:

A szalonnát felkockázzuk, és kisütjük. Ha az elején nem akar zsírt engedni, akkor egy kicsit teszünk alá.

A burgonyát karikára vágjuk, hozzádobjuk a kiolvasztott szalonnához, átkavarjuk, és annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje jó 3 ujjnyira.

Hagyjuk, hogy felforrjon, s utána nagyjából negyedórát főzzük. Ezután a slambuc tésztát szépen rátördeljük a tetejére, de nem keverjük bele. Annyi vizet öntünk rá, hogy épp hogy ellepje a tésztát.

Időnként forgassuk meg a bográcsot, kis lendülettel, innentől már se kanalat, se fakanalat nem használunk. Levesszük, és lendülettel, jobbra-balra forgatjuk.

Ha elfőtte a levét, onnantól már pirítjuk, billentve lendítjük.
Jó párszor el kell végezni apránként ezt a műveletet, hogy szép, piros pörköt kapjon. Valójában ez adja meg igazán az ízét.
Régen azt tartották, hogy a slambucot 32-szer forgatjuk…

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékegytálételekolcsó receptekretro receptektésztaétel

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

kókuszcsók
DesszertekkarácsonyiNagyi receptjeiRetro receptek

Gyors, mikrós kókuszcsók

Zamat Zamat 2025.02.17.
kaporszósz
Főételek

Kaporszósz, vagy mártogatós recept

Zamat Zamat 2024.08.21.
rostélyos
HúsételekRetro receptek

Eszterházy rostélyos

Zamat Zamat 2024.09.16.
almás puffancs
Nagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptekSütemények

Almás puffancs recept

Zamat Zamat 2024.10.28.
fasirt
húspótlóOlcsó ételek

Krumpli fasírt recept

Zamat Zamat 2024.10.12.
csokis keksz
Édes süteményekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptekSütemények

Pierette, a kis pojáca

Zamat Zamat 2025.03.04.
bableves
LevesekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptek

Zöldséges bableves

Zamat Zamat 2025.04.03.
torta
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Egyszerű puncsszelet

Zamat Zamat 2025.03.03.
opera szelet
karácsonyiRetro receptekSütemények

Opera szelet, a francia süti csoda

Zamat Zamat 2024.12.12.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up