Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
EgytálételekFőételekhúspótlóNagyi receptjeiOlcsó ételek

Gomba vadasan

Zamat Zamat 2025.04.01.
vadas

A vadast sokan szeretik, a gomba vadasan egy izgalmas húspótló étel. Zsemle, vagy krumpligombóccal, esetleg pörkölt tésztával fogyasztjuk.

Hozzávalók:

  • 1/2 kg nekünk tetsző gomba
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1-2 db sárgarépa
  • 1-2 db petrezselyem gyökér
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál só
  • 1 mokkáskanál bors
  • 1-2 teáskanál mustár
  • 2-3 babérlevél
  • pici citromlé
  • parányi cukor
  • 1-2 csipet citromhéj

Gomba vadasan elkészítése:

A gombát megtisztítjuk, megmossuk, felszeleteljük, majd kicsit leszárítjuk papírtörlőn, és a zsírban megpároljuk.
Közben fűszerezzük sóval és borssal.

Másik edényben zsiradékon a karikára vágott zöldségeket megpirítjuk, fűszerezzük sóval, borssal, babérlevéllel, egy kis citromhéjat is adhatunk hozzá, és a mustárt is hozzáadjuk.
Együtt puhára pároljuk. Vízzel felöntjük, csak annyival hogy ellepje a zöldségeket, picivel magasabban legyen.
Ha megfőtt, akkor áttörjük. Nem kell mixelni, különlegesebb, ha picit darabosabb. De aki ragaszkodik hozzá, csak nyugodtan.

Ezután zsíron 1 evőkanál liszttel, és egy kis cukorral barnás rántást készítünk, majd berántjuk vele a vadast.
Ízlés szerint citromlével (esetleg helyette ecettel) savanyítjuk, és egy kanálnyit a tejföllel kikeverünk, majd visszaöntjük a többi mártáshoz.
Egy pillanatig főzzük, nehogy összekapja a tejfölt, majd a gombára öntjük a mártást.
Pörkölttésztával, vagy gombóccal fogyasztjuk.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékegytálételekolcsó receptekretro receptek

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

babgulyás
EgytálételekHúsételekLevesek

Tökéletes babgulyás recept

Zamat Zamat 2024.11.10.
sárgatúró
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekSütés nélküli desszertek

Sárgatúró – szabolcsi húsvéti finomság

Zamat Zamat 2025.01.28.
gundel palacsinta
Édes süteményekkarácsonyiNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Gundel palacsinta recept

Zamat Zamat 2025.01.28.
mártás tojásos
FőzelékNagyi receptjeiRetro receptek

Hollandi mártás

Zamat Zamat 2025.05.02.
mártásos karfiol
EgytálételekFőételekhúspótlóKöretek

Besamel mártás – tejmártás

Zamat Zamat 2025.05.02.
A cukkini főzelék ízesítésében, kinézetében ugyanolyan, mint a tökfőzelék.
Főételek

Cukkini főzelék receptje

Zamat Zamat 2024.07.28.
csülkös bableves
EgytálételekHúsételekHúslevesekLevesekNagyi receptjeiRetro receptek

Csülkös bableves csipetkével

Zamat Zamat 2025.03.07.
képviselőfánk
Édes süteményekNagyi receptjei

Képviselőfánk egyszerűen, ahogy a nagyi készítette

Zamat Zamat 2024.09.24.
vegyesporkolt
EgytálételekHúsételekNagyi receptjeiRetro receptek

Csodálatos disznótoros vegyespörkölt

Zamat Zamat 2025.02.04.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up