Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Főételek

Édes-savanyú zöldbabfőzelék

Zamat Zamat 2024.08.21.
édes-savanyú zöldbabfőzelék

A zöldbabfőzelék tökéletes nyáridőző finomság, manapság szerencsére már télen-nyáron készíthető. Tökéletes sült húsokhoz, vagdaltokhoz.

Hozzávalók:

  • 80-100 dkg zöldbab
  • 2 kanálnyi zsiradék
  • 3 kanálnyi finomliszt
  • közepes vöröhagyma
  • 1-2 gerezdnyi fokhagyma
  • 1 csomag zöldpetrezselyem
  • mokkáskanálnyi fűszerpaprika
  • 2 evőkanálnyi kristálycukor
  • ecet – ízlés szerint
  • 1 kis pohár tejföl – ha több az nem árt soha
  • só

Zöldbabfőzelék elkészítése:

A zöldbabot – ha frissen szereztük be – megtisztítjuk, majd nekünk tetsző méretűre feldaraboljuk.
Fagyasztottan ezt a műveletet már elvégezték helyettünk.

Ezután felrakjuk főni enyhén sós vízben. Fagyasztott babot forró vízbe dobjuk, úgy főzzük.

Míg a bab puhára fő, addig elkészítjük a rántást.

Egy edényben zsiradékot hevítünk, majd hozzáadjuk a lisztet, és szép világosra pirítjuk. Ha már jó, akkor mehet bele az apróra vágott vöröshagyma, és a felaprított fokhagyma és petrezselyem is.

Lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát, azzal is átkeverjük.

Felengedjük hideg vízzel, és simára dolgozzuk. Merünk hozzá a forró levesből, s mikor ezzel is átkavartuk, akkor a többihez adjuk.

Ha kell még sóval ízesítjük, hozzáadjuk a cukrot, ecettel ízlés szerint ízesítjük.

A legvégén – egy kis levessel kikavarva adjuk hozzá a tejfölt, s csak egy pillanatra forraljuk.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékfőzelékek

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

zöldborsófőzelék
Főételek

Klasszikus zöldborsófőzelék

Zamat Zamat 2024.08.21.
paradicsomos káposztafőzelék
Főételek

Paradicsomos káposztafőzelék hagyományosan

Zamat Zamat 2024.08.21.
rakott rizs
Főételek

Rakott rizs

Zamat Zamat 2024.08.22.
peperonata
FőételekUncategorized

Peperonata – az olasz lecsó

Zamat Zamat 2024.08.21.
ecetes krumplisaláta
Diétás ételekFőételek

Hagymás-ecetes krumplisaláta

Zamat Zamat 2024.08.21.
krumplifőzelék
FőételekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptek

Majoránnás krumplifőzelék

Zamat Zamat 2025.04.24.
húsgolyó
FőételekHúsételekRetro receptek

Szuperfinom svéd húsgolyó – igen, az…

Zamat Zamat 2025.03.11.
Gyuvecs
Főételek

Gyuvecs – a szerb lecsó receptje

Zamat Zamat 2024.08.21.
rakott kelkáposzta
Főételek

Rakott kelkáposzta

Zamat Zamat 2024.08.22.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up