Csirke nuggets egyszerűen

A csirke nuggets, egy falatnyi fűszeres csirkehúsdarab rántottan. Akkor az igazi, ha finom szaftosra sikerül. Ha így készíted, biztos a jó végeredmény.

Hozzávalók:

  • 1/2 kg csirkemell filé
  • fél evőkanálnyi étkezési keményítő
  • só 1 dkg
  • bors ízlés szerint
  • esetleg pici fokhagymakrém
  • nagyjából 10 dkg liszt

Bundához:

  • só jó csipet
  • 1 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanálnyi liszt
  • 15-20 dkg zsemlemorzsa

Sütéshez:

  • étolaj

Csirke nuggets elkészítése:

A csirkemellet ledaráljuk. Vagy többször átdaráljuk, vagy ha van aprítónk, akkor azon átengedjük, s még ekkor hozzá adagoljuk a keményítőt, és a fűszereket, sót-borsot. Teljesen egyneművé pépesítjük.
Kézzel, vagy kanállal nugetts formákat alakítunk ki, pici lisztben megforgatjuk, s lerakjuk tálcára, sütőpapíron.
Mehet a hűtőbe minimum 1 órára.

Egy tálkában a tejet, lisztet, kis sót, és egy tojást összekeverünk.
A hűtőből kivettük a nugettset, egyenként beleforgatjuk a lisztes-tojásos masszába, utána megforgatjuk zsemlemorzsában, és mehet a forró olajba.

Aranybarnára sütjük.