A roston csirkemell egy univerzális húsétel, mert szinte minden körethez, főzelékféléhez tálalható. Ráadásul így elkészítve istenien szaftos, és puha lesz.
Hozzávalók:
- 70-80 dkg csirkemellfilé
- 10 dkg zsiradék
- kb. 1,5 dkg só
- frissen őrölt bors kedvünkre
- 3 evőkanálnyi vaj
- kis kanálnyi fűszerpaprika, esetleg füstölt is lehet
- 1/2 db leveskocka
- pohárnyi tejszín – jó a főző is
Roston csirkemell elkészítése:
A csirkemelleket részeire bontjuk, lehártyázzuk, esetleg beirdaljuk.
Átkenjük zsiradékkal, most fűszerezzük – mehet rá a só-bors, mindenütt érje, dörzsöljük picit bele.
Egy serpenyőben hirtelen barnára sütjük minden oldalán, majd kiszedjük egy lapos tányérra.
A serpenyőben maradt zsiradékba rakjuk a vajat, a megmaradt zsiradékot.
Ha rakunk bele fokhagymát, akkor most pirítjuk át benne, s ekkor adjuk hozzá a fűszerpaprikát is.
A fél leveskockát feloldva szintén beledobjuk, és hozzáadjuk a főzőtejszínt.
A sült csirkemelleket a mártásba rakjuk, és átpároljuk benne.
Tésztával, vagy tört krumplival tökéletes – a mártással locsoljuk át az egészet!