Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Főételek

Csángó gulyás recept

Zamat Zamat 2024.08.21.
csángó gulyás

A csángó gulyás egy savanyú leves, főleg sertésből készítik savanyúkáposztával. Rizsesen, tejfölösen. Kifejezetten tápláló étel.

Hozzávalók:

  • 2 kanál zsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 kg sertés lapocka
  • egy kanálnyi fűszerpaprika
  • bors frissen őrölve jó késhegynyi
  • 3 gerezd fokhagyma
  • jó csipenyi köménymag – ízlés szerint
  • 3/4 kg savanyúkáposzta
  • 3-4 dl tejföl
  • 2 evőkanálnyi rizs

A csángó gulyás elkészítése:

A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, ezután a zsiradékot felforrósítjuk, és a hagymákat megfuttatjuk rajta, hogy üvegesekké váljanak.

A húst felkockázzuk, aztán a hagymához dobjuk, és kevergetve fehérre pirítjuk.

Megszórjuk a fűszerpaprikával, borssal, és a köménymaggal. Egy kevés vizet töltünk hozzá, megkeverjük – s ezzel a kis vízzel pároljuk.

Hústól függ mennyi idő alatt készült el. Ha szükséges, akkor pótoljuk a vizet.

Ha már majdnem teljesenmegpuhult, akkor adjuk hozzá fellazítva a savanyú káposztát, és felöntjük vízzal, hogy a káposztát eltakarja.

Felforraljuk, és főzzük is még addig, míg a káposzta is meg nem puhul.

Ha már lényegében kész lenne, akkor rászórjuk a rizst és azzal is főzzük.

Tálaláskor tejfölözzük.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben

Népszerű receptek

zöldborsós rizs
Zöldséges rizottó magyarosan
Köretek Retro receptek
A franciasaláta a zöldségek, alma, uborka, és majonézes öntet tökéletes kavalkádja
Tökéletes franciasaláta recept
Főételek
A rántott cukkini tökéletes nyári falatozni való, és egy kis öntettel is megbolondíthatjuk.
Rántott cukkini recept
Olcsó ételek
Csodálatos édes-savanyú sóskafőzelék, melyet gazdagíthatunk belefőzött tojással is.
Egyszerű sóskafőzelék receptje
Főételek
A francia lecsó, a ratatouille már kinézetében is franciás - elegáns, szinte formatervezett - az íze pedig csodás. Érdemes kipróbálni!
Ratatouille – francia lecsó recept
Főételek
A zöldborsófőzelék staubolva - ha főzelékeket nézzük - a legegyszerűbb elkészítési mód. Ráadásul finom.
Zöldborsófőzelék staubolva – nagyi módra
Nagyi receptjei
A dobos torta egy hatlapos piskóta csokikrémmel töltve, tetején karamellel. Elkészítése babrás, de könnyíthetünk rajta.
Dobos torta háziasan, egyszerűen
Sütemények
A máklepény lényegében kavart tészta. Dúsíthatjuk csokival, gyümölccsel, pudinggal, lekvárral, vagy ami kedvünk tartja.
Máklepény receptje
Sütemények

Hasonló receptek

Rakott tészta
Főételek

Rakott tészta „mocskosan”

Zamat Zamat 2024.08.21.
EgytálételekFőételekHúsételekhúsvétkarácsonyiRetro receptek

Cigány káposzta

Zamat Zamat 2025.03.31.
sváb káposzta
Főételek

Sváb káposzta

Zamat Zamat 2024.08.22.
túróval töltött gombóc
FőételekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptek

Túrós gombóc – túróval töltött gombóc

Zamat Zamat 2025.02.21.
töltött krumpli
EgytálételekFőételekNagyi receptjei

Töltött krumpli bihari-módra

Zamat Zamat 2025.06.18.
töltött hús
FőételekHúsételekRetro receptek

Csáki töltött rostélyos

Zamat Zamat 2025.06.19.
káposztás csülök
EgytálételekFőételekFőzelékHúsételekRetro receptek

Káposztás csülök gerslivel

Zamat Zamat 2024.11.29.
sólet
Főételek

Sólet – egy csodálatos bab egytálétel

Zamat Zamat 2024.08.22.
Töltött paprika.
Főételek

Töltött paprika magyarosan

Zamat Zamat 2024.08.18.
i
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up