Klasszikus bolognai spagetti recept

A bolognai spagettit sokan szeretik, de a szószt általában vagy alapban, vagy konzervben veszik. Mi lenne, ha megpróbálnánk mi elkészíteni?

Hozzávalók:

  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 evőkanál olaj
  • 30 dkg darált hús
  • vizespohár sűrű paradicsomlé
  • bors ízlés szerint
  • 2 mokkáskanál bazsalikom
  • 2 mokkáskanál oregano
  • 2-3 gerezd fokhagyma áttörve
  • 1 teáskanál cukor
  • ízlés szerint zellerlevél
  • 10-15 dkg reszelt sajt
  • 30 dkg spagetti
  • kifőzéshez só

Bolognai spagetti elkészítése:

A hagymát apró kockákra vágjuk, vagy lereszeljük, majd az olajon megpirítjuk.
A répát megtisztítjuk, lereszeljük.

A megpirított hagymához hozzárakjuk a darált húst, megszórjuk a fűszerekkel, és fehéredésig pirítjuk.
Ha egyöntetű fehér, mehet bele a paradicsomlé, átkeverjük.

Ekkor adjuk hozzá a reszelt répát, a zeller levelet apróra vágva, és kis vizet, ezt majd elfőzzük. Lefedjük fedővel, és minimum egy-másfél órán keresztül takarékon főzzük. Ez fontos.

Mikor már majdnem elkészült, mehet bele a cukor, ekkor nyomjuk bele a fokhagymát is. Ekkor már csak pár perc főzés kell neki,és kész is.

Bő vízben kifőzzük a spagettit, és a sajt lereszelésével már tálalásra elő is készültünk.
Legfinomabb jó melegen, amikor a sajt megolvad a tetején.