Aki szereti a habos finomságokat, azoknak tökéletes finomság a néger kocka. Ellentétes színeivel nagyon csalogató is.
Hozzávalók:
- 25 dkg cukor
- 5 db tojás sárgája
- 1,5 evőkanál kakaópor
- 25 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 1,8 dl tej
- 2 evőkanál sertészsír,olaj, vagy 2,5 kanálnyi sütőmargarin
Habhoz:
- 25 dkg cukor
- 5 db tojásfehérje
Tetejére:
- 10 dkg cukor
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál étolaj
- pici tej
- vagy csokidara,
- vagy csoki reszelék
Néger kocka elkészítése:
A kristálycukrot kikevrjük a zsiradékkal, majd mikor a cukor már elolvadt, a massza habos, hozzáadjuk a kakaó port, és alaposan kikeverjük. Jó, ha a kakaót átengedjük előtte egy szűrőn, hogy nehogy göbös maradjon.
Ekkor mehet bele a liszt, sütőpor, fokozatosan a tej is, és nagyon jól kidolgozzuk.
Közepes, sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük ki, előmelegített sütőben, 180 fokon kb. félórára lesz szükség.
Míg sül a tészta, addig elkészítjük a habot, a fehérjét a cukorral alaposan felverjük. Kemény habot fogunk kapni.
A kisült tésztára még forrón rákenjük, enyhén nyitott ajtajú sütőben, kb. 100 fokon rászárítjuk. Csokimázzal, vagy csokidarával bevonjuk.
A csokimázhoz a cukrot egy pici tejjel feltesszük főni, a tej csak egy jó kanálnyi legyen. Mikor a cukor elolvadt, hozzákeverjük a kakaót, simára keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, és már mehet is a sütemény tetejére. Elsimítjuk, és el is készültünk.
Vizes késsel szeletelhetjük.
Ha problémás a csokimáz elkészítése, tortadarát is használhatunk.