Ez a főzelék rendkívül finom sült-, vagy főtt húsokhoz. Ha pedig a megfőtt birsalmát összetörjük, vagy mixeljük – szósz készül…
Hozzávalók:
- 1 dkg birsalma
- cukor ízlés szerint
- só egy jó csipettel
- 3 evőkanálnyi liszt
- 1 kis pohár tejföl, vagy tej
Birsalmafőzelék elkészítése:
Szép érett birsalmákat választunk, megmossuk őket, meghámozzuk, majd apró kockára vágjuk
Annyi vízzel rakjuk fel főni, hogy teljesen ellepje. A vízbe egy kis sót és – ízlés szerint – cukrot is teszünk.
Jó puhára főzzük.
Amikor megpuhult behabarjuk 3 evőkanál liszt és tejföl, vagy tej keverékével, s ezzel még pár percig főzzük, lényegében felforrásig.
Ha szükséges, akkor utána ízesítjük.
Kiváló sült-, vagy főtt hús mellé.
Készíthetjük befőttből, vagy fagyasztott birsből is, de más gyümölcsöket is elkészíthetünk ugyanígy.