Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Főételek

Babos káposzta

Zamat Zamat 2024.08.22.
babos káposzta

A babos káposzta, mely Göcsejből származik egy igencsak tápláló egytálétel, melynek elkéshzítésére nagyon oda kell figyelni, nehogy túl megterhelő legyen.

Fontos az alapanyagokat jól megfőzni, megpuhítani, ez a titka az egésznek.

Hozzávalók:

  • 1/4 kg tarkabab
  • 40 dkg apró savanyúkáposzta
  • 1 evőkanálnyi sertészsír
  • 1-2 evőkanálnyi finomliszt
  • 1 jó átlagos fej vöröshagyma
  • 1 evőkanálnyi fűszerpaprika
  • 2-3 dl paradicsomlé
  • 1 átlagos sertéscsülök
  • só
  • parányi bors
  • esetleg 1-2 babérlevél

Babos káposzta elkészítése:

A füstölt húst előző este beáztatjuk, aztán másnap lekaparjuk a problémás részeket, majd földaraboljuk, átmossuk és két liternyi vízben felrakjuk főni. Most még nem sózunk, lefedve főzzük, felforrás után takarékon.

A babot is előző este beáztatjuk.

Amikor már félig puha, akkor hozzárakjuk a savanyú káposztát – ha kell kicsit átmosva.

A tarkababot felrakjuk külön edényben főni, picit megsózzuk, babérlevelet rakunk bele, puhára főzzük.

Ha már minden összetevő puha, akkor az egyik edénybe összeöntjük az egészet, mindent a levével együtt.

A zsiradékot felhevítjük, és rántásnak pirítjuk benne a lisztet. Mehet bele az apróra vágott vöröshagyma, majd még hozzákeverjük a fűszerpaprikát és a paradicsomot is.

Simára keverjük, akár hígíthatjuk is egy kis vízzel, majd hozzáadjuk a káposztás babhoz, és felforraljuk.

Együtt még forralunk rajta egyet, megkóstoljuk, ha kell fűszerezzük.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékegytálételek

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

ricset
Főételek

Ricset – igazi egytálétel

Zamat Zamat 2024.08.22.
ecetes krumplisaláta
Diétás ételekFőételek

Hagymás-ecetes krumplisaláta

Zamat Zamat 2024.08.21.
sztrapacska
EgytálételekFőételekRetro receptek

Juhtúrós sztrapacska recept

Zamat Zamat 2024.11.03.
hagymás csirkemáj
FőételekHúsételekOlcsó ételek

Hagymás szaftos csirkemáj

Zamat Zamat 2024.12.05.
nokedli
FőételekKöretekRetro receptek

Bányászgaluska

Zamat Zamat 2025.04.26.
paradicsomos káposzta
Főételek

Paradicsomos káposzta hagyományosan

Zamat Zamat 2024.08.18.
sólet
Főételek

Sólet – egy csodálatos bab egytálétel

Zamat Zamat 2024.08.22.
karfiolos pörkölt
Főételek

Karfiolos pörkölt

Zamat Zamat 2024.08.22.
meggymártás
Főételek

Meggymártás, meggyszósz recept

Zamat Zamat 2024.08.21.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up