A zöldparadicsom saláta ősszel készül azokból a paradicsomokból, amik már nem érhetnek be jól. Hagymával elkészítve rendkívül kellemes salátát kapunk.
Hozzávalók:
- 5 kg zöldparadicsom
- 1 kg vöröshagyma
- kilónként 3 dkg só
ecetes felöntőléhez:
- 3 liter víz
- 1 liter 10 százalékos ecet
- 10 dkg cukor
Zöldparadicsom saláta elkészítése:
A paradicsomokat megmossuk, leszárazzuk, majd keresztben 1/2 cm-es karikákra vágjuk.
A hagymát megtisztítjuk, azt is karikára vágjuk.
Az egészet egy nagy tálba rakjuk, majd megsózzuk – 1 kiló anyag – 3 dkg só arányban. Állni hagyjuk egy egész napot.
Utána ecetes felöntőlevet készítünk. Felforraljuk, majd a paradicsomot apránként beledobjuk. Egyszer forralunk rajta, majd berakjuk üvegekbe.
Az ecetes leveg rámerjük. Lezárjuk, de még nem véglegesen. Másnap, a levét pótol