Vizes piskóta alaprecept

A vizes piskóta a piskóta tészta takarékos formája. Legtöbbször ahány tojásból verjük, annyi kanál vizet adunk hozzá.

Lazább lesz a tésztája, mint az általános ismert piskótának.

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 kanál liszt
  • 6 kanál cukor

Vizes piskóta elkészítése:

A tojások sárgáját nagyon habosra keverjük még először víz nélkül. Majd mikor már szép fehéres, akkor ugyanannyi vizet adunk hozzá, ahány tojássárgával dolgoztunk.
Mikor elkészültünk, akkor a lisztet is apránként hozzáadagoljuk, közben is keverjük.

Ezután a tojások fehérjéből nagyon kemény habot verünk a cukorral, majd hozzáadjuk a kihabosított lisztes tojássárgához.

Közepes tepsibe, vagy tortaformába sütőpapírt rakunk, majd rákenjük a masszát.

Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük úgy, mint a rendes piskótát.

Első negyedórában nem nyitogatjuk az ajtót, s hogy kisült-e tűpróbával ellenőrizzük.

🍴 Kövess minket a Facebookon!
Nézd meg a legújabb, házias recepteket, amiket mindenki imád! 😍