Túrós paplan süti

A túrós paplan egy alapjában véve egyszerű sütemény, ám kifejezetten mutatós, érdekes látvány. Minél szélesebb túrós tésztával dolgozunk, annál paplanosabb lesz a kinézete.

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1,5 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 3 evőkanálnyi kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 egész tojás

Töltelék hozzávalói:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 3 evőkanálnyi cukor
  • 1/2 kg jó minőségű túró
  • 1 db tojás
  • 3-4 evőkanálnyi cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor, de dolgozhatunk vanília rúddal is.

Tűrós paplan elkészítése:

Először elkészítjük a tölteléket.
A vaníliás pudingport összekeverjük 3 evőkanálnyi cukorral, majd hozzáadjuk a tejet, és kevergetve főzzük addigí míg be nem sűrűsödik az egész. Ezután hagyjuk kihűlni.

Összeállítjuk a tésztát.
A tojásokat a kristálycukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet – ezzel is alaposan átkeverjük.
Ezután jön hozzá a liszt átszitálva, és a sütőpor is, amit vele együtt átengedtünk a szitán.

Ismét egy alapos keverés jön, majd vajazott-lisztezett, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és elsimítjuk.

Most a túrót összetörjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, 3 evőkanálnyi cukrot, és alaposan összedolgozzuk. Ezután jön bele a már kihűlt puding is.

Fakanállal alaposan átkeverjük, majd egy zacskóba töltjük az egészet, a zacskó egyik csücskét kivágjuk, és mint egy nyomózsákot használva bekockázzuk vele a kakaós masszát.

Minél szélesebb túrós pudingot nyomunk ki a mintával, annál paplanosabb kinézetű lesz a tésztánk.

Előmelegített, 180 fokos sütőben nagyjából 35-40 perc alatt készül el – ugyanúgy, mint bármely kavart tészta.

🍴 Kövess minket a Facebookon!
Nézd meg a legújabb, házias recepteket, amiket mindenki imád! 😍