A tojáspörkölt ismert, de mára elég elfeledett húspótló. Készíthetjük szeletelt, vagy darabolt tojásból. Tökéletes húspótló.
Hozzávalók:
- 6-8 db tojás
- 2 db vöröshagyma
- 2 evőkanál zsír, vagy olaj
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- kis darab csípős paprika, vagy paprika krém
- 1 mokkáskanál őrölt bors
- 1 db zöldpaprika
- 1 db kis paradicsom
- 1 teáskanál só
- 1 kis poharas tejföl
- 1 késhegynyi őrölt kömény
Tojáspörkölt elkészítése:
A vöröshagymát felkockázzuk, és a zsiradékon üvegesre pirítjuk.
Ezután sózzuk, borsozzuk, hozzákavarjuk a fűszerpaprikát, ha rakunk bele csípős paprikát, majd nagyjából egy pohárnyi vízzel felöntjük.
A paradicsomot, paprikát apró kockára vágva beledobjuk, átkavarjuk, majd főzzük. Ha kezd lepirulni, akkor ismét felöntjük vízzel, de csak annyival, hogy egy ideig főhessen még.
Közben keményre megfőzzük a tojásokat, ha meghűlt, akkor felvágjuk, vagy daraboljuk.
Ha már jó szaftos a pörkölt, akkor hozzáadjuk a tejfölt, átkavarjuk, majd a feldarabolt tojásokat is hozzáadjuk, nagyon óvatosan átkavarjuk, vagy csak az edény fülét megfogva, jobbra-balra mozgatva eloszlatjuk a pörköltszaftot.
Legfinomabb nokedlivel.