A tojásos nokedli egyszerű, de rendkívül tartalmas ételünk. Egy dologra kell figyelnünk, csak frissen szabad fogyasztani. Se tárolni, se melegíteni nem szabad.
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 3-4 dl víz, vagy tej
- 2 csapott teáskanál só
- 1/2 kg liszt
- 1-2 evőkanál olaj, vagy zsír
- 5 db tojás
- 1 teáskanál só
- 1 csapott teáskanál őrölt bors
- 1 csapott evőkanál vaj
Tojásos nokedli elkészítése:
A tojást felverjük, a lisztet hozzáadjuk a sóval, elkezdjük összedolgozni, majd apránként mehet bele a víz, vagy tej. Szép simára kikeverjük.
Forró, sós vízbe szaggatjuk, mikor megfőtt leszűrjük, leöblítjük, zsiradékkal átkeverjük.
Az 5 egész tojást a sóval és borssal alaposan összekeverjük.
A vajat takarékon felolvasztjuk egy serpenyőben, a galuskát beledobjuk, összeforgatjuk, ráöntjük a sós-borsos tojást, lazán átforgatjuk, addig főzzük csak, míg épp szilárdulni nem kezd a tojás lehúzzuk, és el is készült az étel.