A tojásfasírt rendkívül tartalmas, ízletes feltét bármilyen főzelékre. De fogyaszthatjuk akár egy kis tartármártással, salátával is.
Hozzávalók:
- 10 db tojás az alaphoz
- 2 db tojás az összeállításhoz
- 2-3 db szikkadtabb zsemle
- 1-2 dl tej a zsemle áztatásához
- 2 fej vöröshagyma apróra vágva
- 1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva
- 4 gerezd fokhagyma áttörve
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 szál zellerzöld apróra vágva
- zsemlemorzsa a forgatáshoz
- zsiradék a sütéshez
Tojásfasírt elkészítése:
A hozzávalókat előkészítjük. Hagymákat apróra vágjuk, zsiradékon üvegesre pirítjuk.
A tíz tojásból rántottát készítünk a pirított hagymán.
A zsemlét felkockázzuk, tejben megáztatjuk, majd kinyomkodjuk, jól összekeverjük a rántottával.
Hozzáadjuk a két nyers tojást, a vágott zöldfűszereket, és mehet bele a só, bors is. Ha aprítóba rakjuk az egészet, akkor a masszánk simább lesz.
Összedolgozzuk rendesen, majd szép fasírtokat formázunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk, majd zsiradékban kisütjük.