Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
EgytálételekHúsételek

Szuperjó hamburger házilag

Zamat Zamat 2025.01.03.
hamburger

A hamburgert sokan szeretik, a jó fajtát megvásárolni nem olcsó, néha szívesen elmajszolgatnánk egyet akár otthoni kivitelben is. Itt a lehetőség!

Hozzávalók:

  • 60 dkg marhahús darálva
  • utólag só
  • esetleg bors, de ez nagyon alternatív
  • 4 db hamburger zsemle
  • lilahagyma
  • paradicsom
  • mustár
  • ketchup
  • sajt
  • 1-1 levél saláta
  • uborka

Hamburger elkészítése:

Fontos, hogy a marhahús ne legyen teljesen száraz, amit ledaráltatunk. Lényeges, hogy 15-20 százalékos zsírtartalommal rendelkezzen, így egyrészt nem fog kiszáradni, másrészt szétesni sem fog.

Lehetőleg ne fűszerezzük a húspogácsát, az eredetit sem szokták.
Utólag megszórhatjuk egy kis sóval, nagyon esetlegesen borssal, ez a módszer is hozzájárul ahhoz, hogy a hús finom, szaftos legyen.

Ebből a mennyiségből 4 szép, termetes húspogácsát készíthetünk. Lehetőleg akkora legyen, mint a hamburger zsemlénk.

Sütés előtt kb. negyedórával kivesszük a húspogácsákat. Jól megnyomkodott húsgombócokat formálunk, majd azokat zsemle méretre lapítjuk.

Egy serpenyőben, vagy teflon serpenyőben oldalanként takarékon 5-3 percig sütjük, majd tepsiben még 200 fokon kb. 3-5 percig, de ez attól függ, milyen húspogácsában gondolkodunk.
Amint megsült, ráhelyezzük a sajtszeletet, így szépen megolvad. Sózzuk, borsozzuk, ha szeretnénk.

A félbevágott zsemlét megpakoljuk kedvenc dolgainkkal – természetesen alapként a húspogácsát használva, és már fogyasztjuk is.
Csak fantáziánk szabhat határt az elkészítésnél.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékegytálételekhúsételek

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

mézes mustáros csirke
Húsételek

Mézes mustáros csirkemell

Zamat Zamat 2024.09.20.
EgytálételekFőételekHúsételekhúsvétkarácsonyiRetro receptek

Cigány káposzta

Zamat Zamat 2025.03.31.
pandur leves
EgytálételekHúslevesekLevesekRetro receptek

Pandúr leves – nagyon ütős…!

Zamat Zamat 2025.01.10.
Két darab Debreceni kolbász
HúsételekRetro receptek

A híres debreceni kolbász receptje

Zamat Zamat 2024.08.02.
vadasmártás
Egytálételek

Eredeti vadasrecept

Zamat Zamat 2024.09.18.
paradicsomos paszuly
EgytálételekHúsételekLevesekRetro receptek

Káposztás paszuly paradicsomosan

Zamat Zamat 2025.02.11.
sztrapacska
EgytálételekFőételekRetro receptek

Juhtúrós sztrapacska recept

Zamat Zamat 2024.11.03.
paella rizses hús
Egytálételek

Paella, a legismertebb spanyol finomság

Zamat Zamat 2024.09.22.
töltike
EgytálételekFőételekFőzelékNagyi receptjeiRetro receptek

Töltike – igazi tavaszi finomság

Zamat Zamat 2025.01.28.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up