Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Uncategorized

Szilvalekvár a sütőből

Zamat Zamat 2024.08.22.
Szilvalekvár

Ha azt mondom: szilvalekvár a sütőből – az annyit tesz, hogy nem állunk kavargatni a lekvár mellett, hanem előkészítve berakjuk a sütőbe, készen pedig kivesszük.

Nem csak szilvalekvárnál alkalmazható ez a módszer, hanem minden olyan gyümölcsnél, ahol sűrűbb lekvárt akarunk készíteni, viszonylag sok gyümölcsből.

Hozzávalók:

  • szilva (vagy más gyümölcs, és semmi több
  • esetleg az edény aljára 1-2 dl-nyi 10 százalékos ecet – de enélkül is megfő és eláll

Szilvalekvár a sütőből elkészítése:

A szilvát megmossuk, lecsöpögtetjük, majd kimagozzuk.

Van, aki átdarálja, de ha szeretjük a testesebb dolgokat, akkor ne tegyük, mert a héja nagyon finom, mikor egyben marad.

Daráltuk, vagy sem – előveszünk egy nagy lábast, ami sütőben is használható, tehát csak fém részei vannak.

Aljába a biztonság kedvéért tehetünk egy kis ecetet, de nem feltétlen szükséges.

A magozott szilvát belerakjuk, és bekapcsoljuk a sütőt.

Amint felmelegedett eléggé teljes takarékra állítjuk és úgy hagyjuk másnap reggelig. Semmi baja nem lesz, nem fog megégni, szépen eltötyöt.

Néha, ha kedvünk rajta, tetejét kicsit kavarjuk bele a masszába, de az is megoldás, hogyha több szilvánk ban, akkor rakunk-rakunk utána még, akár több napig is játszadozhatunk így, a lényeg, hogy az utolsó szaporítás után is főzzük még legalább 5-6 órát.

Ha már szerintünk jó sűrű lett, akkor kivesszük, és egyből előmelegített üvegekbe rakjuk, melyeket le is zárunk azonnal, s mehet a szárazdunsztba.

Ízesíthetjük is a lekvárt ilyenkor. Adhatunk hozzá cukrot, fahéjat, rumot – amit akarunk. Felkavarjuk, s főzzük még pár percet, utána pedig ugyanúgy járunk el, mint a sima lekvárral.

Más gyümölcsből is készíthetünk így, nagyon jó módszer a nagy víztartalmú gyümölcsöknél, mint a sárgaszilvánál. Nem kell sokáig mellette állni, figyelni – az eredmény pedig legalább olyan tökéletes, mint a hagyományos elkészítésénél.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkéklekvárok

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

kovászolt káposzta
Uncategorized

Kovászolt káposzta

Zamat Zamat 2024.08.22.
lecsó
Uncategorized

Lecsó télire

Zamat Zamat 2024.08.22.
ecetes paprikasaláta
Uncategorized

Ecetes paprikasaláta

Zamat Zamat 2024.08.22.
birsalmasajt
Uncategorized

Birsalmasajt recept

Zamat Zamat 2024.08.22.
savanyúkáposzta
Uncategorized

Káposzta savanyítás kicsiben

Zamat Zamat 2024.08.22.
sárgabarack lekvár
Uncategorized

Sárgabarack lekvár, ahogy még a nagymamámék készítették

Zamat Zamat 2024.10.12.
Szederdzsem.
Uncategorized

Szederdzsem

Zamat Zamat 2024.08.22.
vegyes vágott savanyúság
Uncategorized

Vegyes vágott-vegyes saláta

Zamat Zamat 2024.08.22.
diós-rácsos linzer
Uncategorized

Diós-rácsos linzer recept

Zamat Zamat 2024.10.05.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up