Sóska télire recept igencsak értékes útmutató a háznál, hisz egy rendkívül olcsó zöldségfélét tartósíthatunk vele télire.
Ugyanúgy használjuk később, mint a friss sóskát, leveseket, szószokat készíthetünk belőle.
Hozzávalók:
- sóska
- tetejére zsiradék
Sóska télire elkészítése:
A sóskát megmossuk, megtisztítjuk, lecsöpögtetjük, ha vastagabb a szára, akkor lecsípjük, majd úgy ahogy van, felrakjuk egy lábasban párolódni, majd sűrűre főzzük.
Ha nem rakunk alá vizet, akkor hamar megleszünk.
Ezután patyolat tisztára kimosott kisebb üvegekbe adagoljuk, mindegyikbe annyit rakunk, amit egyszerre felhasználhatunk.
A tetejét lefedjük zsiradékkal olyan vastagon, hogy a sóska ne kendikáljon ki belőle.
Nem kell hozzá semmi tartósító, s lényegében egyből a kamrapolcra állíthatjuk.