A sós gofri igazi különlegesség: kívül ropogós, belül puha, és a füstölt sajt íze minden falatot ellenállhatatlanná tesz. Ideális vendégváró, gyors vacsora vagy akár egy kiadós reggeli része lehet. Fűszeres sajtkrémmel vagy friss körözöttel megkenve egyszerűen mennyei.
Hozzávalók:
- 2,5 dkg élesztő (fél kocka)
- 1 kiskanál cukor
- 2 evőkanál langyos tej
- 25 dkg sajtízesítésű liszt
- 25 dkg margarin
- 1 kiskanál só
- 4 tojás
- 10 dkg reszelt füstölt sajt
- 3 dl tej
- a sütéshez: kevés olaj
Sós-sajtos gofri elkészítése:
Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet egy nagyobb keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a felolvasztott margarint, a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót: a tojásokat, a reszelt sajtot, a sót és a tejet. Az egészet alaposan sima, egynemű tésztává keverjük, majd lefedve 20 percig kelni hagyjuk.
Közben előmelegítjük a gofrisütőt, a lapokat vékonyan beolajozzuk. A megkelt tésztából adagokat szedünk a sütőbe, és aranybarnára sütjük a gofrikat.
Frissen, még melegen a legfinomabb, fűszeres sajtkrémmel vagy körözöttel megkenve, de akár önmagában is remek sós falat.
Fotó: walterrodriguezph
🍴 Kövess minket a Facebookon!
Nézd meg a legújabb, házias recepteket, amiket mindenki imád! 😍