A röszti egy nyers burgonyával, tojással, és fűszerekkel készült lepényféle. A svájciak ajándékoztak meg vele, itthon is sok hódolója van.
Készíthetjük nyers krumplival, de akár főttel is.
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 4 db tojás
- 1 teáskanál bors
- 1 mokkáskanál bors
- zsiradék a sütéshez
- reszelt sajt a tetejére.
Röszti elkészítése:
A krumplikat mossuk, tisztítjuk, majd nagyfokú reszelőn lereszeljük.
A tojásokkal és a fűszerekkel összekeverjük, érezni kell rajta a sót – majd serpenyőben, zsiradékon szép pirosra sütjük – nem nagy lángon, legyen ideje megsülni.
Süthetünk két-három nagyobb rösztit, de akár lepénykéket is.
Készíthetjük héjában főtt burgonyából is, ugyanúgy lereszelve, tojással, fűszerekkel összedolgozva.
Ha megsült, akkor tányérra szedjük lapáttal, reszelt sajttal megszórjuk.