A paradicsompaprika ecetben savanyúságot szeptemberben rakjuk el, akkor van az idénye. Csodoálatos színeivel a kamra dísze lesz, az íze pedig…
Hozzávalók:
- 2 kg paradicsompaprika (hibátlan, friss)
- minden egész liter vízhez 4 dl 10 százalékos ecet
- liter vizenként 3 dkg só
- liter vizenként 3 dkg cukor
- esetleg néhány szem bors
Paradicsompaprika ecetben elkészítése:
Szépt, húsos, tökéletesen egészséges, friss paprikákat vásárolunk.
Alaposan megmossuk, de nem hagyjuk a vízben állni. Csak mossuk, és már vesszük is ki.
Szárai végét levátjuk, hogy friss legyen, majd üvegekbe rakjuk – szorosan.
ELkészítjük a felöntővizet.
Az ecetes, cukros, sós vizet felforraljuk, majd lehútjük, és a paprikára öntjük.
Mivel a paprikák feljönnének a víz tetejére, azért két pálcikát keresztül helyezünk a tetejükön az üveg hajlásában, hogy ne engedje fel őket. Állni hagyjuk – a tetejéről a pálcikákat leszedjük, ha szükséges a levét pótoljuk.
Tetejére annyi olajat öntünk, hogy a paprikák sehol se kandikáljanak ki alóla.
Ha meghűlt, akkor szorosan lekötjük, majd a kamrapolcra állítjuk.