A paradicsomos zöldbab hús nélküli főzelékféle, így bátran készíthető a böjti időszakban is, de akár ebédre is tökéletes kedvenc feltétünkkel.
Hozzávalók:
- 3/4 kg zöldbab zöldbab
- 1/2 kg paradicsom
- 1 közepes szál póréhagyma
- 7-8 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- néhány petrezselyem zöld
- 1 teáskanál fehér bors
- 1-2 teáskanál só
- 1 evőkanál olaj
Paradicsomos zöldbab elkészítése:
A zöldbabot megtisztítjuk, megpároljuk sós vízben, leszűrjük.
A vajat és az olajat felhevítjük, a póréhagymát apró, vékony szeletekre vágjuk, és megpároljuk a zsiradékon.
Mehet rá a feldarabolt paradicsom (előtte meg is hámozhatjuk), majd sózzuk, borsozzuk.
A petrezselyemzöldet felvágjuk, rászórjuk az ételre, és pár percet pároljuk.
Ezután jön hozzá a tisztított, megpárolt, lecsöpögtetett zöldbab, és együtt főzzük még pár percet.
Tejföllel a végén behabarjuk.
Van, aki simán tejfölt, van aki lisztes tejfölt rak bele.
Ekkor már csak épp egy pillanatig főzzük.