A paradicsomos tökfőzelék ritkán készül konyhánkban. Nagyon könnyű, igazi nyári fogás, kiváló fasírozotthoz, sültekhez.
Hozzávalók:
- 1 kg gyalult tök
- 2 evőkanál zsiradék
- 2 evőkanál liszt
- 1 nagyobb doboz, vagy 2 db kis sűrített paradicsom
- 1 kis fej hagyma
- ízlés szerint cukor
- 1 teáskanál só
- néhány szál zellerzöld
Paradicsomos tökfőzelék elkészítése:
A legyalult tököt megsózzuk, hagyjuk pihenni.
A zsiradékot felhevítjük, majd a lisztet beleszórjuk, kevergetve világos rántást készítünk, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát is. Üvegesre pároljuk benne – majd ha már jó, akkor hozzákeverjük a tököt is kevergetve, és a paradicsomot ízlés szerinti vízzel felengedve.
A zellerzöldet apróra vágjuk, a főzelékhez szórjuk, majd mehet bele a cukor – és készre főzzük kevergetve.