Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Egytálételek

Paella, a legismertebb spanyol finomság

Zamat Zamat 2024.09.22.
paella rizses hús

A paella egy rendkívül tartalmas spanyol étel, mely nálunk még nem közismert. Viszont érdemes elkészíteni a változatosság miatt is, és persze esélyes, hogy egyik kedvencünkké válik.

Hozzávalók:

  • 1/2 kg rizs
  • 1 liter, 2 db leveskockából készült csirkealaplé.
  • 1/4 kg csirkemell filé
  • 1/4 kg garnélarák
  • 1 db szép, nagy kaliforniai paprika
  • 1 marék zöldborsó
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 kis kanál sáfrány
  • 2 evőkanál olívaolaj – ha nincs más, a napraforgó olaj is megteszi
  • 1 kis evőkanálnyi só
  • 1 mokkáskanálnyi bors
  • petrezselyem zöld néhány szál a tetejére
  • 1 citromból vágott citrom szeletek fogyasztáshoz

Paella elkészítése:

A csirkemellet megmossuk, felkockázzuk, a hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, és jó apróra kockázzuk.
Felszeleteljük, csíkozzuk a paprikát, és a sáfrányt egy pici vízbe rakjuk, hogy kiázzon.

Lehetőleg öntöttvas lábassal dolgozzunk.
Az olívaolajat felhevítjük benne.
Beledobjuk a felkockázott csirkemellet, amit ha megpirult, akkor egy tálkába rakunk, hogy várjon sorára.
Az edényben maradt zsiradékban megpirítjuk a hagymákat, de csak fehérre. Most mehet hozzá a paprika, és együtt még pár percig pirítjuk.
Ezután mehet bele a rizs, és az egészet átkeverjük rendesen.
Beleöntjük a bort, és főzést közben kevergetjük.
Most hozzáadjuk a csirkealaplevet és a sáfrány vizét is. Hozzáadjuk a pirított csirkét, zöldborsót, és nagyjából 20 percig főzzük takarékon.
Csak addig, amíg a rizs is megpuhul.
Mennyei.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékspanyol

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

kocsonya
EgytálételekNagyi receptjeiRetro receptek

Kocsonya főzés füstölt húsból

Zamat Zamat 2024.11.23.
pásztortarhonya
EgytálételekFőételekNagyi receptjeiRetro receptek

Bugaci tarhonya – pásztortarhonya

Zamat Zamat 2025.01.27.
velő
EgytálételekFőételekHúsételekNagyi receptjeiRetro receptek

Csülkös velős pacal nagyevőknek

Zamat Zamat 2025.02.13.
pandur leves
EgytálételekHúslevesekLevesekRetro receptek

Pandúr leves – nagyon ütős…!

Zamat Zamat 2025.01.10.
mártásos karfiol
EgytálételekFőételekhúspótlóKöretek

Besamel mártás – tejmártás

Zamat Zamat 2025.05.02.
tejszínes carbonara
Egytálételek

Tejszínes carbonara recept

Zamat Zamat 2024.09.11.
gulyás
EgytálételekFőételekFőzelékHúslevesek

Lencsegulyás – meglepően finom

Zamat Zamat 2025.01.27.
csülkös bableves
EgytálételekHúsételekHúslevesekLevesekNagyi receptjeiRetro receptek

Csülkös bableves csipetkével

Zamat Zamat 2025.03.07.
lasagne
EgytálételekFőételekHúsételek

Húsimádó, szaftos lasagne

Zamat Zamat 2024.11.28.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up