Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Uncategorized

Sárgabarack lekvár, ahogy még a nagymamámék készítették

Zamat Zamat 2024.10.12.
sárgabarack lekvár

Nagymama sárgabarack lekvárja hatalmas előnye, hogy tudjuk mit tartalmaz, és lényegesen olcsóbb is, mint amit a boltban vásárolhatunk.

Hozzávalók:

  • 1 kg sárgabarack tisztítva
  • kiló barackhoz – 30 dkg kristálycukor

Nagymama sárgabarack lakvár elkészítése:

A barackot megmossuk, magját eltávolítjuk. Héját nem fontos lehúzni.
Nagyi egykor alaposan kimosott húsdarálón (kést kivéve) átengedte, majd az áttört barackot abba a lábasba gyűjtötte, amiben másnap felfőzte.


Hozzáadta a kimért cukrot, összekevert. Ő ilyenkor rakott hozzá kilónként egy mokkáskanálnyi gyógyszertári citromsót is – de enélkül is finom lesz.


Összekavarta, letakarta, másnapig állni hagyta.

Másnap aztán gyenge lángon addig főzte, míg a habja leült. Rendszeresen kavargatta, a végére már isteni sárgabarack lekvár illat lengte be a konyhát.

Alaposan kimosott, szárított üvegekbe szedte, akkor még celofánnal takarta, ma már kupakkal zárjuk, s utána mehet a száraz dunsztba ruhák közé, alaposan letakarva, hogy lassan hüljön ki.

Másnap, vagy harmadnap mehet a kamrapolcra.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

lecsókrém
Uncategorized

Lecsókrém télire

Zamat Zamat 2024.08.21.
fermentált uborka
Uncategorized

Fermentált uborka – vizes uborka

Zamat Zamat 2024.08.22.
ecetes paprikasaláta
Uncategorized

Ecetes paprikasaláta

Zamat Zamat 2024.08.22.
vaniliás csiga
Uncategorized

Vaníliás csiga

Zamat Zamat 2025.02.18.
marhapörkölt
Uncategorized

Hagyományos marhapörkölt recept

Zamat Zamat 2024.10.17.
peperonata
FőételekUncategorized

Peperonata – az olasz lecsó

Zamat Zamat 2024.08.21.
vegyes vágott savanyúság
Uncategorized

Vegyes vágott-vegyes saláta

Zamat Zamat 2024.08.22.
kapros túrós lepény
Uncategorized

Kapros túrós lepény

Zamat Zamat 2024.10.28.
savanyúkáposzta
Uncategorized

Káposzta savanyítás kicsiben

Zamat Zamat 2024.08.22.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up