A mexikói chilis bab kedvelt fogás itt, Magyarországon is, minden olyan finomságot tartalmaz, amit mi is előnyben részesítünk. Tartalmas, laktató étel.
Hozzávalók:
- 2-3 fej vöröshagyma nagyobb fej vöröshagyma
- 1-2 db chili
- 1 kg marhahús darálva
- fél fej fokhagyma
- 1 kis doboz sűrített paradicsom, de jobb a hámozott paradicsom konzerv
- 3-4 piros, sárga, akár zöldpaprika
- 2 doboz vörösbab konzerv
- 1 doboz csemege kukorica konzerv
- 1 kisebb evőkanál bazsalikom
- 1 kisebb evőkanál oregánó
- 1,5 dkg só
- 1 mokkáskanál – lehet több – őrölt bors
- 1-2 evőkanál olívaolaj – lehet persze más zsiradék is
Mexikói chilis bab elkészítése:
Az apróra felvágott vöröshagymát zsiradékon világosra pirítjuk, majd a darálthúst fehérre pirítjuk benne.
Ha idáig elértünk, akkor hozzáadjuk a babot, a kukoricát, akár a levével együtt.
Belekavarjuk a paradicsomot, ha kell, akkor daraboljuk, mehet bele a kisebb kockákra vágott paprika. Fűszerezzük, átkavarjuk, ha túl kevés a leve, akkor adunk hozzá egy kis vizet, és elkezdjük főzni takarékon.
Legalább egy órát főzzük, ha muszáj, akkor pici vizet pótolunk.
Fontos, hogy lassan készüljön!