Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Egytálételek

Marharagu recept

Zamat Zamat 2024.09.22.
marharagu

A marharagu egy rendkívül tartalmas – lényegében – egytálétel. Különleges összetétele felel csodálatos ízéért.

Hozzávalók:

  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • kb. 1 dl olaj
  • 80 dkg marha felsál
  • 1,5 evőkanálnyi liszt
  • 1 evőkanálnyi fűszerpaprika
  • vizes pohárnyi vörösbor (száraz)
  • 4 dl víz
  • 3-4 babérlevél
  • 1,5 dkg só
  • mokkáskanál bors
  • kakukkfű
  • 1 fej zeller
  • 3 db átlagos sárgarépa

Marharagu elkészítése:

A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra kockázzuk, majd zsiradékon pirosra pirítjuk. Közben folyamatosan kavargatjuk, le ne égjen.

A felsálat felkockázzuk, majd egy serpenyőben zsiradékon megpirítjuk, hogy fehér legyen, majd hozzáadjuk a pirított hagymához, belekeverjük a lisztet.
Most adjuk hozzá a fűszerpaprikát, a bort, a vizet.
Mehet bele a só, bors, egy kis kakukkfű, és a lényeg, a babérlevél.
Kis lángon, nagyon lassan, legalább 3 órán keresztül főzzük. Ez alatt a marha tökéletesen megpuhul. Csak akkor adunk hozzá vizet, ha szükséges.
A zöldséget – répát, zellert – megtisztítjuk, daraboljuk, de először a serpenyőben, amiben pirítottuk a húst átforgatjuk, átpirítjuk, utána adjuk a már majdnem kész raguhoz.
Még főzzük együtt 25-30 percet.
Főtt tésztával, kenyérrel, vagy péksüteménnyel fogyasztjuk.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékegytálételekmarhahús

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

rántotta
EgytálételekFőételekhúspótló

Agglegény rántotta

Zamat Zamat 2025.02.12.
nokedlis lecsó
EgytálételekFőételekNagyi receptjeiRetro receptek

Lecsós nokedli

Zamat Zamat 2025.02.04.
paella rizses hús
Egytálételek

Paella, a legismertebb spanyol finomság

Zamat Zamat 2024.09.22.
hagymás sült vér
EgytálételekHúsételekhúspótlóNagyi receptjeiRetro receptek

Hagymás sült vér

Zamat Zamat 2025.01.31.
EgytálételekFőételekHúsételekhúsvétkarácsonyiRetro receptek

Cigány káposzta

Zamat Zamat 2025.03.31.
pacalpörkölt
EgytálételekRetro receptek

Pacalpörkölt recept

Zamat Zamat 2024.10.12.
szalontüdő
EgytálételekFőételekHúsételekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptek

Szalontüdő zsemlegombóccal

Zamat Zamat 2025.02.06.
töltike
EgytálételekFőételekFőzelékNagyi receptjeiRetro receptek

Töltike – igazi tavaszi finomság

Zamat Zamat 2025.01.28.
kocsonya
EgytálételekNagyi receptjeiRetro receptek

Kocsonya főzés füstölt húsból

Zamat Zamat 2024.11.23.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up