Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Uncategorized

Hagyományos marhapörkölt recept

Zamat Zamat 2024.10.17.
marhapörkölt

A marhapörkölt a pörköltök pörköltje, elkészítése viszonylag egyszerű folyamat, de néhány dologra itt is oda kell figyelnünk.

Hozzávalók:

  • 1,5 kg marhalábszár
  • 40 dkg vöröshagyma
  • 2 kis paradicsom
  • 2 zöldpaprika
  • 4 evőkanál zsír
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2-3 evőkanál fűszerpaprika
  • 2-3 dkg só
  • 1 teáskanál bors
  • 1 kis evőkanál köménymag, vagy őrölt kömény
  • 1 kis vizespohár vörösbor (elhagyható

Marhapörkölt elkészítése:

A hagymát felkockázzuk.
A paradicsomot apróra vágjuk.
A paprikát szintén felkockázzuk, a fokhagymát átnyomjuk, külön lerakjuk.

Egy lábasba felrakjuk a zsírt hevíteni, beledobjuk az apróra vágott hagymát. Mikor üveges lett, hozzáadjuk a felkockázott húst, s állandó keverés mellett fehérre pirítjuk.

Mehet rá a fűszerpaprika, átkeverjük vele, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a paradicsomot, zöldpaprikát, fokhagymát, köménymagot, összekeverjük, s fedő alatt elkezdjük főzni.
Mindig csak annyi vizet adunk hozzá, amennyi feltétlen szükséges. És az utolsó pár percben mehet bele a vörösbor, ha szeretjük. Pár percig főzzük már csak vele.
Rá kell szánni az időt, mert hogy jó legyen, néhány órát főnie kell takarékon.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

rumos meggybefőtt
Uncategorized

Magozott meggy rummal – télire

Zamat Zamat 2024.08.22.
sárgabarack lekvár
Uncategorized

Sárgabarack lekvár, ahogy még a nagymamámék készítették

Zamat Zamat 2024.10.12.
Az ecetes tök kiváló főzelék, vagy leves alapanyag a rideg-hideg téli hónapokra.
Uncategorized

Ecetes tök

Zamat Zamat 2024.08.22.
tárkonyecet
Uncategorized

Tárkonyecet készítése

Zamat Zamat 2024.08.22.
birkapörkölt
Uncategorized

Alföldi tökéletes birkapörkölt

Zamat Zamat 2024.11.10.
sajtos pogácsa
Uncategorized

Molnár mama pogácsája

Zamat Zamat 2025.01.31.
bodzadzsem
Uncategorized

Bodzadzsem télire

Zamat Zamat 2024.08.22.
házi ételízesítőnek
Uncategorized

Házi ételíteső – vegeta recept

Zamat Zamat 2024.08.22.
vegyes vágott savanyúság
Uncategorized

Vegyes vágott savanyúság télire

Zamat Zamat 2024.08.22.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up