Rendkívül egyszerű elrakási mód – de csak azoknak, akiknek a cukorral és rummal nincs problémája. Jelen esetben a cukor és a rum tartósít – másra nem lesz szükség.
Viszont a gyümölcs süteményekbe használható fel ízesítőként, és különlegességként – tehát nem fogyasztható büntetlenül kanálszámra.
Hozzávalók:
- 1 kiló magozott meggy
- 40-50 dkg cukor
- 1/2 dl rum
Magozott meggy rummal elkészítése:
A meggyet megmossuk, leszárazzuk, kimagozzuk, majd megmérjük.
A meggy súlyának megfeleő cukrot kimérjük, majd a gyümölcsöt egy nagy üvegbe elkezdjük rétegezni. Tetejére cukor kerüljön, arra pedig rum.
Ha sok meggyet készítünk ahány kiló meggyel dolgozunk, annyiszor 1/2 dl rumot öntünk hozzá.
Letakarjuk egy tányérral, majd napra állítjuk. Addig hagyjuk a napon lezáratlanul, amíg az összes cukor fel nem olvadt.
Utána kupakkal lezárjuk, és a kamrapolcra állítjuk. Rumos teához is kiváló – de gyerekek nem fogyaszthatják. Csak kuriózum.